Ηλεκτρονική Έκδοση

Έχασε την κορυφή του γκολφ ο Τάιγκερ Γουντς

Μετά από 281 εβδομάδες ή πεντέμισι χρόνια, ο Αμερικανός Τάιγκερ Γουντς έχασε τη πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του γκολφ, στην οποία ανέβηκε ο Άγγλος Λι Γουέστγουντ που έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που βρέθηκε στην κορυφή μετά το 1994 και τον Νικ Φάλντο.


Ο 34χρονος Αμερικανός παραδέχτηκε ότι περίμενε την πτώση του από την κορυφή, καθώς για να παραμείνει ένας αθλητής στην πρώτη θέση θα πρέπει να κερδίζει και ο ίδιος μέσα στο 2010 δεν κατάφερε να πετύχει νίκες. «Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πάρω μέρος σε τρία τουρνουά και ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω. Παράλληλα θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τη νέα σεζόν και ελπίζω να τα πάω καλύτερα από φέτος» είπε ο Γουντς και τόνισε: «Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο παρά να αποδεχτώ την πτώση μου από τον κορυφή, αλλά θα προσπαθήσω να επανέλθω».

Ο Γουντς τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπισε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα εξ αιτίας αλλεπάλληλων εξωσυζυγικών σχέσεων, με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουά και έτσι να χάσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι βαθμοί της παγκόσμιας κατάταξης στο γκολφ συγκεντρώνονται στη διάρκεια μιας διετούς περιόδου, με τους πόντους που κατακτά κάθε αθλητής στους αγώνες των τελευταίων 13 εβδομάδων να διπλασιάζονται. Κάθε παίκτης κατατάσσεται στη σχετική λίστα σύμφωνα με τον μέσο όρο πόντων του ανά τουρνουά, με τους βαθμούς να προσμετρώνται ανάλογα με το κύρος του τουρνουά και την κατάσταση του γηπέδου.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γκολφ