Έντυπη Έκδοση

Οι δημότες για την πόλη τους

Δήμος Πατρέων

Αρίστος Ζησιμάτος, επιχειρηματίας

«Κανείς δεν άκουσε τα προβλήματά μας»

«Να γίνει επιτέλους ανθρώπινη και φιλική η πόλη μας προς τους πολίτες.

Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό που κατά την ταπεινή μου γνώμη λείπει από τις περισσότερες ελληνικές πόλεις και από την Πάτρα δυστυχώς. Να είναι ανθρώπινες, λειτουργικές και φιλικές προς τους κατοίκους τους.

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια κανένας τοπικός άρχοντας δεν έσκυψε πάνω στα προβλήματα αυτής της πόλης, κανένας δεν άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων της και ώρες ώρες πραγματικά αναρωτιέμαι, μα καλά αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν στην Πάτρα, δεν ακούν, δεν βλέπουν; Τους δίνουμε την ευκαιρία, με την ψήφο μας, να είναι οι "τοπικοί άρχοντες" και να έχουν τη δυνατότητα να πράξουν για μας, αφού μας το ζήτησαν.

Πώς γίνεται τόσα χρόνια να εθελοτυφλούν και να μην προσπαθούν να λύσουν έστω και ένα πρόβλημα, έστω το μικρότερο, βρε αδερφέ.

Τόση πολύ αδιαφορία, γιατί; Και αφού δεν κάνουν τίποτα, γιατί μας ζήτησαν τη ψήφο μας; Πράξεις λοιπόν και όχι άλλα λόγια, κάντε την Πάτρα ανθρώπινη».

Παναγιώτης Αβραντινής, εργαζόμενος

«Πεζός σημαίνει και απελπισμένος»

«Πεζός σε μια πόλη, μπορεί και απελπισμένος». Ισως να είμαι παράλογος. Ισως μερικές φορές να είμαι και ο μόνος που προτιμώ να αφήνω το αυτοκίνητό μου έξω από το σπίτι μου και να επιδιώκω να χρησιμοποιήσω τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Πεζός σε μια πόλη σαν την Πάτρα, μπορεί να σημαίνει και απελπισμένος.

Γιατί τα αστικά λεωφορεία έχουν τα δικά τους ωράρια, τα ταξί πλέον κοστίζουν ακριβά, με δεδομένη και την οικονομική κρίση.

Φτάνοντας κάποτε, στο κέντρο της πόλης, η εικόνα είναι απελπιστική. Πεζοδρόμια με λακκούβες και σπασμένες πλάκες, κίνδυνος-θάνατος για ηλικιωμένους, εκατοντάδες αυτοκίνητα (διπλο)σταθμευμένα σε εμπορικούς δρόμους (Ερμού, Καραϊσκάκη κ.ά.) και τραπεζοκαθίσματα, ατάκτως αναπτυγμένα σε... «δημοφιλείς» πεζόδρομους, όπως η Αγίου Νικολάου και η Γεροκωστοπούλου.

Και σε κάθε γωνιά, οι μετανάστες που αναζητούν μερικά... λεπτά, για να αγοράσουν, όπως λένε, το ψωμί τους... Χωρίς να υπάρχει καμιά μέριμνα γι' αυτούς, εκτός από τις «κοκορομαχίες» των υποψήφιων δημάρχων, εάν θα πρέπει να γίνει «Κέντρο Υποδοχής» τους στην Πάτρα. Αυτή είναι η Πάτρα, που όλοι υπόσχονται ν' αλλάξουν...

Υποψήφιοι δήμαρχοι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΣΟΚ)

Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα, είναι δικηγόρος. Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 1989 και επανεκλέχθηκε τον Απρίλιο του 1990, τον Οκτώβριο του 1993 και τον Σεπτέμβριο του 1996. Νομάρχης Αχαΐας το 2002 και επανεξελέγη το 2006.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Δ.)

Ο Κώστας Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964. Πολιτικός μηχανικός. Εχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πάτρας (1999-2002) και πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, από το 2004 έως το 2007.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ (ΚΚΕ)

Γιατρός-καρδιολόγος. Μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά)

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1946. Από το 1994 έως το 2001 διατέλεσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πατρών. Το 2003 και μέχρι τον Απρίλιο του 2004 διατέλεσε αντιδήμαρχος των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Δήμου Πατρέων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΪΒΑΛΗΣ (Ανεξάρτητος)

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1949. Αρχιτέκτων μηχανικός. Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος από τον Μάιο του 1990 μέχρι τον Μάιο του 1991 και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 1998.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ (Ανεξάρτητος)

Δημοτικός σύμβουλος (1986-1990), υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του '90 και του '94 με την κίνηση «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» και του 2006 με την «Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση - Ανυπότακτη Πολιτεία». Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Πάτρας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ (Ανεξάρτητος)

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Οικονομολόγος. Το 2006 στις δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε πρώτος διαμερισματικός σύμβουλος του Νοτίου Διαμερίσματος με την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Ανδρέα Φούρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές