Ηλεκτρονική Έκδοση

Διατηρείται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν» δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 3,4%, ενώ γκάλοπ της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζει καθίζηση της Ν.Δ σε τέσσερις μεγάλες και κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες.

Παγιώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Παγιώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Στη δημοσκόπηση της RASS το ΠΑΣΟΚ προτιμάται από το 34,2% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η ΝΔ με 30,8%, ΚΚΕ 7,3%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, ΛΑΟΣ 4,7% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία προηγείται ο Κώστας Καραμανλής με 44,9% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 32,8%. Το 66,1% πάντως των ερωτηθέντων ζητά συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της ALCO δείχνει πτώση της ΝΔ σε τέσσερις μεγάλες κρίσιμες περιφέρειες. Ειδικότερα, στην Α' Αθήνας η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με 1,2%, αντί για 10% στις περασμένες εκλογές το 2007. Στη Β' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 7,1%, ενώ η ΝΔ ήταν μπροστά με 1,22%. Στο υπόλοιπο Αττικής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 9,7%, ενώ το κυβερνών κόμμα προηγείτο κατά 3 μονάδες. Τέλος στην Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ ήταν μπροστά με 2,75%, ενώ τώρα πρώτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης