Ηλεκτρονική Έκδοση

Το κόμμα της χούντας της Μιανμάρ «νίκησε» στις εκλογές

Τελευταία ενημέρωση:

Το μεγαλύτερο φιλοκυβερνητικό κόμμα της Μιανμάρ, που στηρίζεται από το στρατό, εκτιμά ότι έχει επιτύχει σαρωτική νίκη στις πρώτες εκλογές που διοργανώθηκαν στη χώρα εδώ και 20 χρόνια, καταλαμβάνοντας το 80% των εδρών του κοινοβουλίου.

Το Κόμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ένωσης (USDP) που πρόσκειται στον επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας Ταν Σουέ, κατήγαγε συντριπτική νίκη, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του κόμματος.

Όπως είπε, το USDP χάνει μόνο έξι από τις 91 έδρες στο Ιραουάντι και δύο από τις 105 έδρες του Μανταλάι, των δύο μεγαλύτερων επαρχιών της Μιανμάρ.

Τα δύο σημαντικότερα δημοκρατικά κόμματα παραδέχτηκαν την ήττα τους κατηγορώντας όμως το USDP ότι παραποίησε τα αποτελέσματα.

Η Εθνική Δημοκρατική Δύναμη (NDF, (προέρχεται από τη διαλυμένη Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι) ανακοίνωσε ότι κέρδισε 16 έδρες στη Γιανγκόν και έχασε σε όλες τις άλλες επαρχίες.

Την ήττα του παραδέχτηκε και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Πλήθος κατηγορίες για νοθεία διατυπώθηκαν για την ψηφοφορία στη Βιρμανία εναντίον του Κόμματος της Αλληλεγγύης και την Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Τέιν Σέιν, ενώ το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας καταδικάσθηκε από τη Δύση και τα Ηνωμένα Εθνη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μιανμάρ
Για το ίδιο θέμα
Ιστορικές εκλογές στη Μιανμάρ
Απορρίπτει η Δύση τις εκλογές στην Μιανμάρ
Πρόσφυγες από τη Μιανμάρ στην Ταϊλάνδη