Έντυπη Έκδοση

Μικρότερη η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές «συμφέρουν» τη Ν.Δ.

Και σ' αυτές χάνει καθαρά από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαφορά είναι μικρότερη (περί τις τρεις μονάδες), γεγονός που κάνει το κυβερνητικό επιτελείο να θεωρεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα «διαχειρίσιμο».

Στις τρεις μονάδες προσδιορίζει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Ε». Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 38%, η Ν.Δ. 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 4,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5% (εκλέγουν κι αυτοί ευρωβουλευτή, με βάση αυτή την έρευνα).

Παρόμοιο αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές (διαφορά 2,7%) δίνει δημοσκόπηση της «Rass» για το «Παρόν». Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,4%, η Ν.Δ. 29,7%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 4,3% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,1%. Αντίθετα, στη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές, η διαφορά γίνεται 3,4% (ανεβαίνουν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και πέφτουν των μικρών).

Μεγάλο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες Α' και Β' Αθηνών και Α' Θεσσαλονίκης καταγράφει έρευνα της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα». Μόνο στην Α' Αθηνών εξακολουθεί να προηγείται ελαφρά η Ν.Δ., αλλά σε όλες αυτές τις περιφέρειες έχουν ανατραπεί τα ποσοστά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2007.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης