Έντυπη Έκδοση

Κατασκευαστές: Πληρώστε γιατί χανόμαστε

Να σταματήσει το κράτος την πολιτική της στάσης πληρωμών στα δημόσια έργα, που οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και την οικονομία σε βαθιά ύφεση, ζητεί ο επικεφαλής της κατασκευαστικής ΕΛΤΕΡ, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και κοινοποίησε στους υπουργούς κ. Ρέππα και Χρυσοχοΐδη.

Ο αυτοδημιούργητος, κατά δήλωσή του, επιχειρηματίας Δημήτριος Μεσαδάτος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «το μοντέλο που ακολουθείται στο τομέα των δημοσίων έργων είναι πέρα για πέρα λαθεμένο».

«Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος ότι τα μελλοντικά έργα στην Ελλάδα, μικρά και μεγάλα, θα τα εκτελούν ξένες εταιρείες, γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον ελληνικές», τονίζει στην επιστολή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΕΡ ρωτά πώς η επιχείρησή του θα πληρώσει το προσωπικό της, τους προμηθευτές της, τους υπεργολάβους της, τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία και πώς θα πληρώσει τους φόρους της, όταν το Δημόσιο τής οφείλει ένα τεράστιο ποσό για τα δικά της δεδομένα.

«Ουδείς στην κυβέρνησή σας, και ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, δεν αντελήφθη ότι με το να μας χρησιμοποιήσετε σαν χρηματοδότες των δημοσίων έργων, καταστρέφετε τις επιχειρήσεις μας και συνακόλουθα τις τράπεζες που μας χρηματοδοτούν;» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Δημόσιο χρωστά στη εταιρεία 28,4 εκατ. ευρώ από πιστοποιημένες εργασίες και πάνω από 20 εκατ. ευρώ γι' άλλες εκτελεσμένες εργασίες που ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί με τις πληρωμές να έχουν σταματήσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κλάδος κατασκευών & οικοδομή