Έντυπη Έκδοση

γερόντισσες χωρίς φάρμακα ...

Αν ο κ. Κακλαμάνης είχε κάνει μία (έστω) δήλωση εναντίον της Χρυσής Αυγής, θα έδειχνε (έστω κι αν δεν ήταν) σαν κάτι περισσότερο από «Ομέρ Πριόνης». Υπάρχουν και ψήφοι που βρωμάνε! Οι φασιστικές. Η Ν.Δ., ο ΛΑΟΣ και ο κ. Κακλαμάνης δείχνουν να επιζητούν, έστω προς στιγμήν, τις ψήφους του τέρατος.

Θα τις πάρουν! Αλλά, κύριε Σαμαρά, «στιγμιαίες» σχέσεις με τους φασίστες δεν υπάρχουν. Μόνον ανεξίτηλα, βεβαίως ανεξίτηλα, στίγματα...

Στον έκτο ουρανό τα σπρεντ της Ιρλανδίας, καθ' οδόν προς τον έβδομον, όπου

ακόμα και οι γάτες χάνουν την έβδομη ψυχή τους!

Ομως γιατί έτσι;

Είναι και οι Ιρλανδοί «διεφθαρμένοι»; Είναι κι αυτοί οι «τεμπέληδες του Βορρά» καθ' οίον τρόπον διαβάλλουν ορισμένοι (με πρώτον τον πρωθυπουργό μας) εμάς ως «τεμπέληδες του Νότου»;

Μόλις λίγα χρόνια πριν, η Ιρλανδία ήταν το «Ιρλανδικό Θαύμα», τώρα τους πάνε κι αυτούς στην ταπείνωση (δηλαδή την αφαίμαξη) και την ξεφτίλα (δηλαδή την υποδούλωση). Κι ύστερα τους Πορτογάλους κι ύστερα τους Ισπανούς. Ντροπής πράγματα,

με εργαλείο την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι πλουτοκράτες σπρώχνουν τους λαούς στη σκλαβιά τον έναν μετά τον άλλον. Καθαιρώντας πρώτα, συστηματικώς και εις βάθος χρόνου, την εθνική αξιοπρέπεια, αδύναμους μετά κι ενοχικούς, τους σφάζουν στο γόνατο σαν αρνιά - ή μάλλον σαν συκοφαντημένα τραγιά...

Δεν γνώριζα ότι έχουμε Υφυπουργό ονόματι Μανώλη Οθωνα. Ομως έχουμε. Είναι υφυπ Προστασίας του Πολίτη. Ο καλός λοιπόν αυτός πολιτικός δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα αν απολύονταν ορισμένοι απ' το Δημόσιο.

«Αν κάποιοι δεν χρειάζονται, παρασιτούν, είναι αργόμισθοι», ας απολυθούν.

Ετσι «άπλωσε» το θέμα, ωσάν ένας καλός λαγός ο κ. Οθωνας κι ύστερα το «μάζεψε», ωσάν ένας καλός Πασόκιος, «ανασκευάζοντας», «ανακαλώντας», «διευκρινίζοντας» και τα λοιπά παρόμοια. (Αλλωστε αυτό το θέμα το «ανοιγοκλείνει» καιρό τώρα η κυβέρνηση).

Ομως ποιος είναι αυτός ο Τιμητής, Μανώλης Οθωνας όστις κρίνει ζώντες, αν πάνε για νεκροί ή όχι. Ποια είναι η λαμπρή του επαγγελματική σταδιοδρομία (όχι πως κάτι τέτοιο θα του έδινε το δικαίωμα) ώστε να κρίνει ποιος ζει και ποιος απολείπεται.

Ο κ. Οθωνας γεννήθηκε το 1963. Μπήκε στη μαθητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 1978.

Σπούδασε Μηχανολόγος κι άσκησε το επάγγελμά του από το 1989 ώς το 1994, πέντε ολόκληρα χρόνια. Ολα τα υπόλοιπα, ο κ. Οθων έχει διατελέσει νομάρχης, περιφερειακός διευθυντής, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ. Βουλευτής από το 2004 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009, ο καλός αυτός πολίτης Οθωνας δεν θα έλεγα ότι εκπροσωπεί την κλασική περίπτωση ενός κομματάνθρωπου καρεκλοκένταυρου, αλλά ότι αντιθέτως δείχνει να 'ναι ένα αγλάισμα των Φίλων τού Λαού.

Αλλο είναι να 'χεις κάποιον μουζίκο στο χέρι για να τον διορίσεις κι άλλο να τον έχεις και στο άλλο χέρι για να μην τον ξεδιορίσεις.

...........................................

ΥΓ.: Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Χάος χωρίζει εν τέλει τη Ν.Δ. απ' το ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ. 2: Εχουν λυσσάξει ορισμένοι δημοσιογράφοι υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Τι διάολο;

Ελαβα κι εγώ όπως χιλιάδες άλλοι Ελληνες πολίτες (ή μήπως υπήκοοι, ραγιάδες και είλωτες) την περαίωση που μου... αναλογεί.

Παρ' ότι πληρώνω ανελλιπώς τους φόρους μου από το 1982 που υποβάλλω φορολογική δήλωση, το κράτος των Κωστάκη και Γιωργάκη με κατηγορεί για κλέφτη και για να με επιβραβεύσει που είμαι τέτοιος αληταράς μού δείνει συγχωροχάρτι έναντι του ευτελούς ποσού των 3.500 ευρώ - μάλιστα με δελεάζει και με μια μικρή έκπτωση, ώστε, αν σπεύσω ραγιάς, να πληρώσω μόνο 3.220 ευρώ!

[Ερώτησις: αν επίσης σπεύσω να ψηφίσω Σγουρό μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη, θα λάβω κάποιαν περαιτέρω εκπτωσούλα;]

Κύριε Πρωθυπουργέ

να είστε βέβαιος ότι δεν θα πληρώσω φράγκο! Οπως δεν πλήρωσα και σε όλες τις άλλες (δύο ή τρεις) περαιώσεις που μου στείλατε, εσείς, ο κ. Σημίτης και το Κωστάκη.

Για τους εξής λόγους:

Πρώτον: εσείς και ο Υπουργός σας, κ. Παπακωνσταντίνου, λέγατε ότι οι περαιώσεις είναι ανήθικες.

Δεύτερον: Δεν παραδέχομαι ότι είμαι κλέφτης. Απαιτώ να με ελέγξετε κι όχι να με συκοφαντείτε.

Τρίτον: την ανικανότητά σας να ελέγξετε τους φοροφυγάδες σε συνδυασμό με την προθυμία σας να ληστέψετε αντ' αυτών τα νοικοκυριά, δεν θα τη (συν)πληρώσω εγώ, ούτε ως συνένοχος με την υποταγή μου ούτε ως ηθικός αυτουργός με τη συναίνεσή μου.

Τέταρτον: Δεν ντρέπεσθε;

Δεν είναι θέμα IQ! Είναι θέμα υψηλής αίσθησης του καθήκοντος. Οντως κατάλαβε το «μήνυμα» που έλαβε από το εκλογικό σώμα ο κ. Πρωθυπουργός και το περιέγραψε ως «βαθειά κατανόηση» απ' τον λαό «της κυβέρνησης» και «ευρύτατη συναίνεση»!

Αφού λοιπόν είναι έτσι, εφ' όσον έτσι νομίζει, ας μην τον στενοχωρήσουμε κι ας του στείλουμε την Κυριακή το ίδιο μήνυμα -και μάλιστα βελτιωμένο...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

27 σχόλια

21 Ο/Η Bletsas nikos έγραψε: (πριν 7 έτη)
Για Αντουάν
Αγαπητέ φίλε έκφρασα την προσωπική μου άποψη για την αποχή. Το ίδιο μπορεί να κάνει κι όποιος έχει την αντίθετη άποψη . Το συμπέρασμα όποιος είναι κατά της αποχής είναι και κνίτης είναι το λιγότερο σουρεαλιστικό. Δεν είμαι ολυμπιακός , δεν είμαι παναθηναϊκός, δεν είμαι νεοδημοκράτης ούτε πασόκος ούτε κνίτης. Οι οικονομικές διεργασίες που συντελούνται και οι πολιτικοί φορείς που εμπλέκονται στην δρομολόγησή τους πρέπει να κρίνονται από τη συμβολή τους στην προώθηση του συμφέροντος του συνόλου της κοινωνίας. Τις πολιτικές δυνάμεις δεν τις στηρίζουμε λόγω πίστης στις ιδεολογικές πλατφόρμες που υποστηρίζουν αλλά βασιζόμενοι στα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ισχύς τους την δεδομένη χρονική συγκυρία στο να αποτρέψουν τις κοινωνικές ανισότητες που πάνε να επιβληθούν μέσω οικονομικών πολιτικών που στοχεύουν στην ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση και την ιδεολογική χειραγώγηση. Και καλά αυτός που είναι κατά της αποχής ας πούμε ότι είναι κνίτης . Αυτός που είναι υπέρ τι ταμπέλα πρέπει να κρεμάσει; Μάλλον έχεις μπερδέψει την οικονομία και την πολιτική με τη θρησκεία. Τη αποστασιοποιημένη μεταφυσική με την σκληρή εφήμερη πραγματικότητα. Τι να πώ δεν ξέρω . Μάλλον πρέπει να δέχεσαι νυχτερινές επισκέψεις από το τρομακτικό φάντασμα κάποιου κνίτη και την πληρώνω εγώ.
22 Ο/Η παναγιώτης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Νομίζω ότι δεν πρέπει να μπερδεύομαι το 333 π.Χ. με το 2010. Τότε δεν υπήρχε ούτε φραπές ούτε Μάρλμπορο πολύ περισσότερο δε καφετέριες Μερτσέντες και μπαράκια. Δεν ξέρω τότε ποιοί έκαναν την συγκομιδή της ελιάς και τον άλλον γεωργικών προϊόντων, σήμερα κατά κανόνα την κάνουν οι καταραμένοι - αλλοδαποί. Το 8ο% του κρέατος είναι εισαγωγής, το κοτόπουλο Γερμανίας είναι φθηνότερο από το δικό μας κατά 1,20 το κιλό και άπαχο. Εμείς έχουμε την άνεση να καμαρώνουμε για την ιστορία μας.
23 Ο/Η Πετρος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Και μια ερωτηση για τον κ. Κικιλια,

-και μιας κι αυτος ειναι μαλλον απιθανο να διαβαζει το blog - υποθετοντας, μαλλον αυθαιρετα,πως ξερει να διαβαζει- προς ολους αυτους που ειναι διατεθειμενοι να δειξουν ανοχη στο ενδεχομενο της εκλογης του.

Κι αν, παρ' ελπιδα, κ. Κικιλα εκλεγειτε, τι θα κανετε?
Πως θα ανυτιμετωπισετε μια τετοια δεινη εξελιξη?
Το εχετε σκεφτει?

ΥΓ-
Θα περιμενε κανεις πως ενας γιατρος θα μπορουσε να μοιρασει δυο γαιδαρων αχυρο.
Αλλα, φευ!
Χτες ειχε την μεγιστη σοφια να εγκαλεσει τον Καμινη για το οτι, ταχατες, δεν ειναι κατοικος Αθηνων, ενω ο τελευταιος επανελαβε (για πολλοστη φορα το εχω ακουσει εγω, χιλιαδες μιλα μακρια), πως κατοικει στην Αθηνα απο το '73!!

!!!
!!!
!!!
24 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ο/Η Γιώργος.Μ. έγραψε: (πριν 3 ώρες)
Γιώργο σε άλλες εποχές θα σου απαντούσα γιά τον κάθε Αλέξανδρο. Επειδή όμως ζούμε σε μέρες που υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, αν πιάσουμε τέτοια συζήτηση "θα μας πάρουν με τις πέτρες".
Σου συνιστώ όμως να διαβάσεις το βιβλίο ενός εξαιρετικού Ιστορικού του Κυριάκου Σιμόπουλου "Οι μεγάλοι της Ιστορίας. Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Φρειδερίκος, Ναπολέων".
Κάντο και δεν θα χάσεις.

Πέτρο, μόλις διαβάσω τα Ίμια, τα λέμε. Αν και δεν είμαι απ΄ αυτούς που πιστεύουν σε προδοσίες κλπ.
Αν δεν βγει ο Σγουρός, θα οφείλεται στους ψηφοφόρους του Δημαρά που δεν θα σπεύσουν την δεύτερη Κυριακή. Αν κι εγώ νομίζω ότι θα βγει γιατί ο Κικίλιας στο 20% του, θα προσθέσει το 6,5% του Άδωνι και δεν πείθει κιόλας. Ενώ ο Σγουρός έχει πλήθος δεξαμηνών και ξεκινά από το 24%. Εκτός αυτού δεν έχω ακούσει από κανένα κακή κουβέντα γι΄ αυτόν τον άνθρωπο. Πιστεύω λοιπόν ότι ο εκνευρισμός των ψηφοφόρων της Αριστεράς εξαιτίας της λάσπης του ΠΑΣΟΚ και ΤΩΝ ΝΕΩΝ δεν θα είναι τόσος που να κοστίσει την εκλογή του Σγουρού. Πάντως αν δεν βγει θα πρέπει να ψάξει στους εξυπνάκηδες που προκάλεσαν την αγανάκτηση ενός κόσμου.
25 Ο/Η παναγιωτης ψ. έγραψε: (πριν 7 έτη)
Συγχαρητήρια για τη σταση σου στο θέμα της περαίωσης. Προτείνω ως συνειδητή μαζική αντίδραση των πολιτών να φτιαχτει μια επιστολή προς την εφορία αναρτημένο στο διαδίκτυο, όπου θα τονίζονται οι λόγοι που δεν πληρώνουμε το χαράτσι, να υπογραφάφεται και να στέλνεται στις εφορίες.Συνειδητή, τεκμηριωμένη και πολιτική αντίδραση έναντι στη λογική " βγά ζουμε δίσκονστην ακκλησία και ότι προαιρείσθε!".
26 Ο/Η Πετρος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Κι ομως Γιαλε,

Ηταν τοσο απλο για το ΚΚΕ να βγει καθαρο απο αυτη τη θολουρα.

Ολο που αρκουσε να κανει, ηταν να πει πως κατ' εξαιρεση στο δημο της Αθηνας και λογω της προσωπικοτητας του κ. Σγουρου, θα τον υποστηριξει - για να μην πει κιολας, για να μην πεσει η περιφερεια στα χερια ενος κραυγαλεα ακαταλληλου.

Κανενας απο το ΠΑΣΟΚ τοτε δε θα μπορουσε να οικιοποιηθει τη νικη Σγουρου και το ΚΚΕ θα πηγαινε καβαλα στ' αλογο και θα ηταν και ο αδιαμφισβητητος ρυθμιστης του αποτελεσματος.

Τωρα αν εγω μπορω να το σκεφτω αυτο, μου φαινεται απιθανο πως τα επιτελεια του Περισσου δεν μπορουσαν φτασουν μεχρι εκει.

Αρα λοιπον, η θολουρα αποτελει την επιλογη τους.
Πολιτικα μιλωντας..

Αν τελικα νικησει ο Κικιλιας -θεος φυλαξοι- τοτε ο κυριος υπευθυνος θα ειναι το ΚΚΕ με τις ανευθυνες επιλογες του.
Συνειδητα η' ασυνειδητα λιγο ενδιαφερει στην πραξη.
Εσυ λες αθελα. Κι αν ετσι, ομως το τελικο αποτελεσμα ειναι βλαπτικο για το θεσμο και το ΚΚΕ παλι βρισκεται να μετραει τα ευκαιριακα του ψιχουλακια.
Παντως απο πολιτικο κομμα με ιστορια σχεδον 100 ετων, και αμετρητα πολιτικα λαθη, δεν συγχωρουνται αβλεψιες.
Κι ας μη ψαχνουμε αλλου για αποπομπαιους τραγους.

ΥΓ-τα ιμια, επαναλαμβανω, δεν περιμενω να τα διαβασεις για τα ιμια per se. αλλα για το ποιος υπηρξε ο Παγκαλος και για το πως καταγραφηκε στην Κουφο-Ελλαδα και απο ποιους..
27 Ο/Η Αντουάν έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ταπεινά ζητώ συγγνώμη από τον κύριο Μπλέτσα που αθέλητά μου τον προσέβαλα με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. Η εσφαλμένη μου αξιολόγηση τον "αναγνώρισε" ως κνίτη ή πρώην κνίτη, το οποίον ομολογώ συνιστά ύβριν για αληθώς πολιτικοποιημένους ανθρώπους. Χίλια συγγνώμη από βάθους ψυχής ...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 27

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος