Έντυπη Έκδοση

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Δημαράς

Η μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε χθες στον Δήμο Πατρέων, καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Δημαράς ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής του νέου διευρυμένου δήμου, με ποσοστό 53%.

Ο νέος δήμαρχος Πατρέων Ο νέος δήμαρχος Πατρέων Ο Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση απευθυνόμενος στους φίλους του που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το εκλογικό κέντρο του:

«Το σκηνικό άλλαξε. Ο Δήμος Πατρέων βρίσκεται στα χέρια των πολιτών του με εντολή της κοινωνίας. Σήμερα έγινε η μεγάλη αλλαγή: τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Δήμο Πατρέων αναλαμβάνει η κοινωνία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι πίστεψαν στη μεγάλη ανατροπή. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι πίστεψαν ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε το σκηνικό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του Πατρινούς και τις Πατρινές. Αυτή η νίκη είναι δική τους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και στις συνεργάτιδές μου για τον μεγάλο και ωραίο αγώνα που δώσαμε».

Ο Γιάννης Δημαράς γεννήθηκε το 1946 στην Πάτρα. Από το 1972 είναι παντρεμένος με την Ιταλίδα φιλόλογο Μαριλένα Πεζερίκο. Το 1974 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια με την ειδικότητα του πολιτικού μηχανικού-συγκοινωνιολόγου.

Από το 1993 εργάστηκε στην Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Από το 1994 έως το 2001 διατέλεσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πατρών. Από το 2003 και μέχρι τον Απρίλιο του 2004 διατέλεσε αντιδήμαρχος των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Δήμου Πατρέων και παραιτήθηκε όταν ο τότε υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, επέβαλε όρους με τους οποίους ακυρωνόταν η κατασκευή τους. Τον Μάρτιο του 2006 τέθηκε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».

Η παράταξη στις δημοτικές εκλογές του 2006 πήρε 18,5%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που συγκέντρωσε ανεξάρτητη δημοτική παράταξη πανελληνίως, ενώ στον πρώτο γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής πήρε 18.615 ψήφους και 21,13% έναντι 30.900 ψήφων και 35,07% του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κατσικόπουλου. Επίσημα ο Γ. Δημαράς στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Τοπική Αυτοδιοίκηση