Έντυπη Έκδοση

Πάτωσε σε πληρότητα (40%) η τουριστική Θεσσαλονίκη

Φορείς του τουρισμού αισιοδοξούν ότι η νέα σεζόν θα είναι καλύτερη και όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΑ), τα πρώτα στοιχεία για τις νέες κρατήσεις εμφανίζουν αύξηση 6%.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την 26η Philoxenia (18-21 Νοεμβρίου), ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Αρ. Θωμόπουλος χαρακτήρισε απογοητευτική για 2η χρονιά φέτος την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη με μειώσεις του τζίρου 20%, των κρατήσεων δωματίων 13% και των διανυκτερεύσεων 12% στο 10μηνο και με πληρότητα μετά βίας στο 40%. Ζήτησε δε να γίνει προορισμός κρουαζιέρας η Θεσσαλονίκη και να αναπτυχθεί ο συνεδριακός τουρισμός στην πόλη.

Για τη συμμετοχή στη φετινή Philoxenia ο πρόεδρος της Helexpo, Πάρις Μαυρίδης, ανέφερε ότι συνολικά ο αριθμός εκθετών (500) είναι μειωμένος κατά 10% (550 πέρσι). Προέρχονται από 12 χώρες, ενώ έχουν προσκληθεί και 70 tour operators από 21 χώρες για επιχειρηματικές συναντήσεις με εκθέτες.

Των εγκαινίων της έκθεσης (αύριο 8 μ.μ.) θα ακολουθήσει απονομή των φετινών τουριστικών βραβείων «Philoxenia Tourism Awards».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Τουρισμός