Έντυπη Έκδοση

Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε το ακατόρθωτο

Με τους επιεικώς άγαρμπους χειρισμούς του το ΠΑΣΟΚ κατάφερε τα ξημερώματα χθες στη Βουλή το ακατόρθωτο: όχι μόνο να θεωρείται πλέον και επισήμως ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά και να δικαιωθεί διά παντός ο άνθρωπος που είχαν βάλει στο στόχαστρο τόσο το νυν κυβερνών κόμμα όσο και το ίδιο του το κόμμα, η Ν.Δ., ο Θ. Ρουσόπουλος.

Το Βατοπέδι είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, του οποίου η διάσταση συνοψίζεται σε δύο γραμμές: η ανταλλαγή των ακινήτων του Δημοσίου με το νερό της λίμνης Βιστονίδας οδήγησε στην αλλαγή της χρήσης τους και στη δημιουργία υπεραξίας. Αυτή η υπεραξία, που συνιστά και το ύψος της ζημίας του Δημοσίου, δεν εντοπίστηκε ποτέ. Και δεν εντοπίστηκεε διότι επί δύο συνεχόμενα έτη, δύο εξεταστικές και μία επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να «ακολουθήσει το χρήμα».

Το ΠΑΣΟΚ «θυμήθηκε» την ύστατη ώρα να ζητήσει εκτιμήσεις οίκων, ελληνικών και ξένων, για την αποτίμηση της ζημίας του Δημοσίου. Μίζες και άλλα συναφή αναζητούνται ακόμη...

Ελλείψει όλων αυτών «κατασκευάστηκε» την ύστατη ώρα και πάλι μια ανύπαρκτη κατηγορία. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το μοναδικό αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με ορισμένους νομικούς κύκλους, θα μπορούσε να μην εμπίπτει στην παραγραφή που έχει ήδη συντελεστεί από τον Μάιο του 2009, όταν ο Κ. Καραμανλής είχε κλείσει τη Βουλή. Γιατί είναι όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Και βάσει αυτής οι «γαλαζοαίματοι» υπουργοί δεν ακολουθούν τους κοινούς θνητούς στο δρόμο προς τη Δικαιοσύνη. Με πέντε χρόνια θητεία ό,τι κι αν κάνουν, παραδίδονται ατιμώρητοι, αλλά όχι κατ' ανάγκη και πάλλευκοι, στην κοινωνία.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν «μάσησαν» καν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνησή τους ότι με τα ψέματα πολιτική δεν γίνεται.

Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να στρέψει εναντίον του έναν κόσμο που πιστεύει ότι το Βατοπέδι ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Και συνειδητοποιεί πλέον ότι λόγω των... ευφυέστατων κυβερνητικών εγκεφάλων οι όποιοι ένοχοι, αν κάποτε βρεθούν, θα παραμείνουν και πάλι ατιμώρητοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Παρέμβαση