Έντυπη Έκδοση

Παραχωρούν «Ελ. Βενιζέλος», Εγνατία και αέριο

Προσηλωμένος στις επιταγές του Μνημονίου για την άντληση περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως την περίοδο 2011-2013 από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μετοχοποιήσεις και τη διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου είναι ο προϋπολογισμός.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το α' τρίμηνο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση 4 Airbus Α340.

Προωθεί την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εκτιμώντας ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί το β' τρίμηνο του 2011. Το κράτος κατέχει το 55% του «Ελ. Βενιζέλος». Προωθείται και η μερική ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ.

Θέλει να παραχωρήσει τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία», που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, ευελπιστώντας σε υπεραξίες. Κάτι τέτοιο θεωρείται ότι θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι επίσης η είσοδος στρατηγικού εταίρου με μειοψηφική συμμετοχή και δικαιώματα διαχείρισης στα ΕΛΤΑ. Στο γ' τρίμηνο του 2011 τοποθετεί η κυβέρνηση την αξιοποίηση μέσω συμβάσεων παραχώρησης στον ιδιωτικό τομέα του φάσματος συχνοτήτων για την εκπομπή ψηφιακού σήματος.

Στον κλάδο της ενέργειας, η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα διαχειριστεί τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ με γνώμονα την πολιτική δέσμευση για τον έλεγχο των δικτύων διανομής.

Στον τομέα των λιμανιών όπου υπάρχουν 12 οργανισμοί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση του λιμενικού συστήματος και τη σύναψη συμβάσεων παραχώρησης.

Ο προϋπολογισμός του 2011 εκτιμά ότι η πώληση του 49% του καζίνου της Πάρνηθας σε στρατηγικό επενδυτή θα ολοκληρωθεί το β' τρίμηνο του 2011. Επίσης, σχεδιάζει την παράταση της σύμβασης παραχώρησης παιγνίων του ΟΠΑΠ και τη διαχείριση των κρατικών λαχείων με συμβάσεις παραχώρησης.

Η πώληση της ΛΑΡΚΟ σε στρατηγικό επενδυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2011.

* ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Κρατικός προϋπολογισμός
Αποκρατικοποιήσεις
Για το ίδιο θέμα
Ψάχνουν, με τις ευχές, αντίδοτο