Έντυπη Έκδοση

Επτά υποψηφιότητες

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε χθες τις επτά πόλεις που επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιες για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2015 στον κλειστό στίβο και του 2016 στον ανοικτό.

Η Πράγα (Τσεχία), η Βουδαπέστη (Ουγγαρία), το Βελιγράδι (Σερβία) και η Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011 να καταθέσουν επίσημα τους φακέλους υποψηφιότητας για να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό κλειστού του 2015. Το Σπλιτ (Κροατία), το Αμστερνταμ (Ολλανδία), το Μπίντγκος (Πολωνία) και η Κωνσταντινούπολη έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 στον ανοικτό στίβο και αναμένεται επίσης να υποβάλουν επίσημα την υποψηφιότητά τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Η Κωνσταντινούπολη είναι η μοναδική πόλη που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια και για τις δύο διοργανώσεις.

Η απόφαση για τις πόλεις που θα αναλάβουν τις διοργανώσεις θα ληφθεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, ύστερα από αναλυτική εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας και επίσκεψη ειδικευμένων στελεχών στις εγκαταστάσεις των αγώνων. Ακολούθως θα κληθούν οι υποψήφιες πόλεις για την επίσημη παρουσίαση ενώπιον του συμβουλίου της ΕΑΑ, το Νοέμβριο του 2011.

Στο μεταξύ, τον Ιάπωνα δημοσιογράφο, Ατσούσι Χοσίνο, θα βραβεύσει φέτος η IAAF για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό, κατά τη διάρκεια του γκαλά που θα γίνει στο Μονακό την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας βράβευσης των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς.

Το «World Journalist Award» θεσπίστηκε έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Τύπου της IAAF και αποδόθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στον Γερμανό Γκούσταβ Σβενκ. Ο Χοσίνο, που είναι 84 ετών, άρχισε την αθλητική δημοσιογραφία το 1947 και εργάστηκε μέχρι το 1996. Μεταξύ άλλων, το διάστημα 1974-1985 διετέλεσε πρόεδρος της Ενωσης αθλητικών συντακτών στη χώρα του, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της επιτροπής δημοσίων σχέσεων της ιαπωνικής ομοσπονδίας στίβου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Στίβος