Έντυπη Έκδοση

ο Πάγκαλος στη χώρα της παπάρας ...

Ποιος είναι ο πιο ουσιώδης πλούτος -εκτός απ' τα παιδιά του- για έναν άνθρωπο; εν τέλει ο χρόνος! Αυτός είναι ο όντως πλούτος κι αυτόν ακριβώς τον πλούτο κλέβουν απ' τους ανθρώπους οι Δυνατοί. Με την κατάργηση του 8ώρου και τη διεύρυνση του χρόνου εργασίας (ήτοι μετατροπής της σε σκλαβιά). Με την επιμήκυνση του εργασιακού βίου έως θανάτου. Και με την ανεργία, αυτήν που καθαιρεί τον άνθρωπο σε πράγμα...

Ομως, στη σύγχρονη εποχή και με την υπάρχουσα τεχνολογία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εργάζονται λιγότερο, να αμείβονται περισσότερο και η ανεργία να μην υπάρχει.

Στη Βολιβία λοιπόν μια καθυστερημένη χώρα που την κυβερνά ο χοντρόπετσος λαός της, με πρωτοπαλίκαρο έναν Ινδιάνο, οι διεφθαρμένοι, δηλαδή όλοι, θα λαμβάνουν τη σύνταξή τους όχι στα 65 τους χρόνια, αλλά στα 58!..

Ευτυχείς, όλβιοι Βολιβιανοί!

Αν δηλαδή ανοίγαμε νύχτα το Νομισματοκοπείο και τυπώναμε μερικά εκατομμύρια πλαστά ευρώ, θα μας έπαιρνε μυρωδιά η Μέρκελ;

Ωραία! και να μας έπαιρναν είδηση (πράγμα το οποίον δεν θα ήταν και είδηση), θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια ακόμα μπλόφα του Γιωργάκη.

(Ομως, άσε καλύτερα! μάθανε και οι Αυστριακοί ότι κάνουμε μπλόφες και θέλουν να μας κάνουν Ανσλους στο κρεβάτι)...

.....................................

Ως και ο Πωλ Κρούγκμαν έχει βαρεθεί να μετράει τα λάθη του Ομπάμα. Και στο μεταξύ η «στάθμη ανέρχεται» που λέει και ο Χάρρυ Κλυνν, από 45.000.000 στα 50.000.000 έφθασαν οι Αμερικανοί που «δεν έχουν να φάνε», που «πεινάνε» - πού, στις ΗΠΑ!

Η πείνα κι εκεί, κι εδώ, κι αλλού αρχίζει να γίνται αξιοθέατο - υπάρχει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί μαζί της και η Τέχνη!

Αντιθέτως όμως ως προς το πρόβλημα της πείνας, η ανθρωπότης κινείται με ταχύτερους ρυθμούς ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος του παθητικού καπνίσματος.

Οπως διαπιστώνει το επιστημονικό (καθώς μαρτυρά και το όνομά του) περιοδικό «Tobacco Control» το παθητικό κάπνισμα κουφαίνει!

Ναι, κουφαίνει!

Ακριβώς όπως και η μαλθακία!

Δυστυχώς οι αδύναμοι χαρακτήρες δεν μπορούν να κόψουν ούτε το ένα, ούτε την άλλη...

Μπορούν όμως να επιδιώξουν την ευτυχία. Διότι η ευτυχία όχι μόνον επιδιώκεται αλλά και μετριέται!

Μετριέται;

Βεβαίως! Οταν πετάει ο γάιδαρος, είναι ευτυχισμένος.

Και γι' αυτό ο κ. Κάμερον και ο υπ' αυτόν πιστός λαός της Βασίλισσας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα «Ευτυχιόμετρο»· θα το λένε «Δείκτη Ευτυχίας». Η

ευτυχία α λα Οργουελ και η δυστυχία α λα Κάφκα σε ένα μετρητήρι.

Θαυμαστός, γενναίος κόσμος, ολίγον ηλίθιος, αλλά

... η Ευρώπη στα πάνω της.

Ομως, δεν αρκεί να 'ναι κανείς καλβινιστής, έστω και της λάιτ Αγγλικανικής εκδοχής, για να πιστέψει ότι η ευτυχία μετριέται, πρέπει να 'ναι και τελείως τούβλο - αυτό δηλαδή το «νέο» είδος ανθρώπου που έχει βάλει στη γραμμή και παράγει η Μηχανή.

Η Μηχανή της πολιτικής ορθότητος, η ομογενοποιημένη σκέψη, αυτός ο πολιτισμός των «ενεργών πολιτών» των ανεξαρτήτων αρχών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων,

όλων δηλαδή εκείνων των νεωτερισμών που θαυμάζει η μικροαστική μετριοκρατία θεωρώντας τα «νέα», όσον ηλίθια (ή πανάρχαια) κι αν είναι.

Τέτοια όντα ευδοκιμούν και παρ' ημίν.

Τα αναγνωρίζετε αμέσως, όταν ό,τι και αν λένε, σε όποιον και να ομιλούν, στον Θεό, στο κινητό, σε πάνελ, επαναλαμβάνουν τις μαγικές λέξεις:

διακύβευμα

αφήγημα (η αφήγηση)

φαντασιακό

την ίδια κασέτα, σαν ζόμπι. Σαν ένα μαγικό «άνοιξε σουσάμι» να δείξεις ότι ανήκω κι εγώ στη σέχτα των ψαγμένων, την κάστα των επιφανών -και

δώσ' του διακύβευμα όπως πιθηκίζει το πιθηκάκι

και δώσ' του αφήγημα όπως παπαγαλίζει το παπαγαλάκι. Και να μη θέλουν πια να πουν αυτές τις λέξεις κάποιοι από αυτούς, δεν μπορούν. Δέκα χρόνια λόξιγγας, δεν κόβεται.

Αλλωστε η γλώσσα με τη σημειολογία τού (καθώς πρέπει) συρμού σε κάνει να νοιώθεις κι εσύ κάπου ενταγμένος.

Οπως το δηλώνει και η πρόσφατη διαφήμιση της COSMOTE: «όταν είσαι με τους περισσότερους, κερδίζεις».

Ο ορισμός του φασισμού.

Πλην όμως τόσον οικείος πλέον και καθημερινός ως τρόπος που σχεδόν δεν τον αντιλαμβάνεσαι. Είναι βέβαιον ότι ο διαφημιστής ούτε φασίστας είναι, ούτε θεωρεί φασιστική τη διαφήμισή του. (Αλλωστε φασιστική είναι η διαφήμιση κι όταν δεν είναι φασιστικό το μήνυμά της, με ένα φασιστικό μήνυμα που ξέφυγε θα σκάσουμε τώρα;)...

Τι σημασία έχει ποιοι είναι οι «περισσότεροι»; Μήδοι; μελανοχίτωνες; ουραγκοτάγκοι; νάδα! αρκεί που είναι «περισσότεροι».

Εξάλλου τόσες πινακίδες βλέπετε γύρω σας, «απαγορεύεται το κάπνισμα», έχετε δει ποτέ καμμία να λέει «απαγορεύονται οι βομβαρδισμοί»;...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

10 σχόλια

1 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 10 έτη)
Δημιουργείται και μιά παράπλευρη απώλεια της δυνατότητας της ακριβολογίας. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις διακύβευμα,
αφήγημα (η αφήγηση) και φαντασιακό δεν θα μπορείς να το κάνεις γιατί έχουν πλέον καταγραφεί σαν σήμα κατατεθέν της τιποτολογίας.

Το παραπάνω σχόλιο το έγραψα γιά να δώσω αφορμή στους ασχολουμένους μόνο με τα αυτονοήτως σοβαρά, να μας κατακεραυνώσουν όσους ασχολούμεθα και με τα φαινομενικώς ήσσονος σημασίας.
2 Ο/Η Liet Kynes έγραψε: (πριν 10 έτη)
@ ''ο γιαλος ειναι στραβος''...Πραγματικα εισαι εκτος τοπου και χρονου...ειναι πραγματικα αυτο που λεμε ''εδω ο κοσμος καιγεται και το.... χτενιζεται''.....
3 Ο/Η Bletsas nikos έγραψε: (πριν 10 έτη)
Οι σκλάβοι δεν χρειάζεται να φοράνε πια αλυσίδες . Μπορούν να κάθονται στους καναπέδες και στις καρέκλες. Οι καναπέδες για τους κάποιας ηλικίας και οι καρέκλες για τους νεώτερους. Τηλεόραση και υπολογιστής συμπληρώνουν το σκηνικό . Ενημέρωση και ψυχαγωγία αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν τις βαριές ,αντιαισθητικές σιδερένιες αλυσίδες στα πόδια με άυλες ,αδιαφανείς και σοφιστικέ στον εγκέφαλο. Ψέμα και υποκουλτούρα το καθημερινό πλούσιο και φτηνό συνάμα πνευματικό μενού των ενεργών σκλάβων. Ο ενεργός πολίτης βελτιώνεται συνεχώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταγωνίζεται επάξια πλέον τις ΗΠΑ ,χάρη στην Γερμανική επινοητικότητα , στις επιδόσεις της επιστήμης που ασχολείται με την μετάλλαξη της ταυτότητας και της συμπεριφοράς του κοινωνικού υποκειμένου. Ο διαδηλωτής αποτελεί πλέον ύβρη και όνειδος .Είναι αποκρουστικός και παρίας. Ο ενεργός πολίτης είναι αντικαπνιστής, αγαπάει τον εθελοντισμό, συμμετέχει σε ανεξάρτητες μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμμετέχει οικονομικά σε διεθνείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες, έχει φορολογική συνείδηση, πηγαίνει στο γήπεδο , διαμαρτύρεται και καταγγέλλει σε τηλεοπτικές καταγγελτικές εκπομπές , ρουφιανεύει μέσα από ανώνυμες τηλεφωνικές κρατικές γραμμές, γιορτάζει τις παγκόσμιες ημέρες παντός επιστητού και μισεί τους διπλανούς του που μπορεί να έχουν κάτι λίγο περισσότερο ενώ θαυμάζει αυτούς που έχουν τα πάντα. Αγαπάει την αποχή , οι πορείες του χαλάνε την ησυχία , η μελέτη και η γνώση του είναι κουραστικές , την πολιτική την αντιλαμβάνεται σαν μολυσματική ασθένεια, και την κοινωνία την αντιλαμβάνεται σαν αποτελούμενη από πονηρές συντεχνίες. Η σημαία της Ευρώπης τον γοητεύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το σύγχρονο ταμπού του και την απόρριψη της ιδέας αυτής τη θεωρεί βλασφημία. Η κυριαρχούσα ιδεολογία της ευρωπαϊκής ένωσης του έχει στερήσει κάθε σκέψη αντίδρασης και δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχει μέλλον χωρίς αυτήν. Έχει μπερδέψει το internet με την επανάσταση , την οικολογία με τα φωτοβολταικά, και τον αντικαπνιστικό αγώνα με την ποιότητα ζωής. Προσδιορίζει τη θέση του μέσα από επαγγελματοσυντεχνικά κριτήρια και ο κοινωνικοοικονομικός προσδιορισμός της θέσης του αποφεύγεται γιατί μπορεί να προκαλέσει και κατάθλιψη. Η επιδίωξη μιας καλύτερης ζωής μέσα από αγώνες φέρει το στίγμα της κομμουνιστικής ιδεολογίας και η ιδεολογία της ευκαιρίας προβάλει σαν η μόνη πολλά υποσχόμενη ατομική μέθοδος. Η ατομική ψυχολογία παίρνει το πάνω χέρι και η κοινωνική ψυχολογία αποκτάει λάιτ χαρακτηριστικά. Το πραγματικό οικονομικό γίγνεσθαι μοιάζει σαν τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις ενός κτιρίου που κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτές και όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα φωτεινά χρώματα της πρόσοψης. Μπορεί να μην ξέρω τι καταλαβαίνω και τι γράφω αλλά αυτό που ζω δεν βοηθάει κιόλας να βγει από την κουζίνα ένα πιο πετυχημένο πιάτο.
4 Ο/Η Ηνιοχος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Σημερα εχω την αισθηση οτι ο ποιητης οσον αφορα
τον ''ατζεντ προβοκατερ'' αντιλαμβανομενος οτι τα
σφυροκοπηματα του ''σαμαριου'' δεν στοχευουν
τον ιδιο τον ποιητη αλλα τον ονο, απευθυνεται στο ειδος καταλληλως μηπως και σταξει η ουρα του.


Ελληνικο Δραμα (Εσχατη Προδοσια και Γενοκτονια) ειναι αντι να επιχειρηματολογει ο Θεμιστοκλης με τον
Ευρυβιαδη για τον νυν υπερ παντων αγωνα...............
να
δοξαζονται οι Αλευαδες που φροντιζουν για την πλεον ενδεδειγμενη φιλοξενια/στρατοπεδευση των Μηδων
να
εξυμνειται η συνεση/ρεαλ πολιτικ/φιλειρηνισμος
του Εφιαλτη και του Λυσιδα
να
αποθεωνεται η πολιτικη ορθοτητα Αργειων και Θηβαιων

για αυτο

”Μεγιστον εν οικουμενη το της αμνησιας κρατος”

”Πανμεγιστον εν συμπαν το της ακρισιας κρατος”

''Αδιαφιλονικητον εν γη το της αγνοιας κρατος''

''Αηττητον εν εθνοις το της αυτοχειριας κρατος''

''Κρατιστον των Κρατων το των εκ Εφιαλτων
εκπορευομενον και εκ Λυσιδων διευθυνομενον''

''Επιχειρηματικοτερον των επιχειροτερων το εθνος
των εκ Προαγωγων απομυζησαμενο και εκδιδομενων
δοξασθησαντο''

''Ακλονητοτερον το της επιστημης αξιωματων
ο Bασικος Mετοχος του Λαου Aμετοχου''

''Ηθικοτερα η των Πολιτειων του Νομου των Ανευθυνων Αρχοντων και των εκ γενετης Ιθαγενων Ενοχων''


”Παταξον εις διηνεκεν λογον αιτιατον, Δημος
τα δεινα αυτου αποδιδει τοις θεοις, ξορκιζοντας με
καταρες την Σισυφειον ερωτικη του φυση''


”Παντοδυναμον εις τους αιωνας κρατος το Κληρονομικον καθοτι ο Δημος ''εξοστρακιζει'' ενα προσωπον, και τα θεμελια της τυραννιας ιερος βωμος
λαικης προσευχης''

Τα συμπτωματα αλλαζουν ονομα και θεση και τα
γεννεσιουργα αιτια των διαβρωμενων θεμελιων
του οικοδομηματος παραμενουν ακλονητα


“The definition of insanity is doing the same thing
over and over again and expecting different results”
Albert Einstein

υ.γ Λενε οτι εκει στο ΣΕΡΝ ανακαλυψαν την αντιυλη
δεν βρεθηκε κανεις να τους πει οτι εχει ανακαλυφθει
εδω και χιλιαδες χρονια απο κατι ''απροσαρμοστα
παιδια'' και λεγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
5 Ο/Η p.pol έγραψε: (πριν 10 έτη)
Στη Βολιβία όμως δεν έχουν τόσα Μερτσέντες ούτε τόσα εξοχικά πολλών τετραγωνικών στην ακροθαλασσιά με πισινά, ούτε ιδιωτικά αεροπλάνα κ.λ.π. Σκέφτηκα μια και δεν έχουμε από προϊόντα τίποτα να εξάγουμε ας κάνουμε εξαγωγή αυτό που έχουμε περίσσευμα - πνεύμα.
6 Ο/Η ΕΥΤΕΡΠΗ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ο κόσμος αλλάζει, η Ελλάδα άλλαξε. Οι ανοητολογίες των παπαρολόγων παπαγάλων είναι η καθημερινή σαπουνόφουσκα μέσα στην οποία κινούμαστε όλοι, ως τη στιγμή που σπάει .Είναι σίγουρη η στιγμή του σπασίματος και αναμενόμενη γι αυτό και δεν μας εκπλήσσει καθόλου, συμπαρασύροντας διακυβεύματα, μνημόνια και αντι-μνημόσυνα της ζωής μας.
Τακτοποιημένοι σε ένα ρυθμό ζωής που κατασκεύασαν οι μεγάλοι για εμάς χωρίς εμάς, βλέπουμε το χρόνο να συρρικνώνεται σε ένα μυθικό άβατο της δικής μας ανύπαρκτης εξουσίας όπου λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ε ,και; τι έγινε; Μα τίποτα, ασφαλώς!
Η εποχή του ότι νάναι και της κάθε λογής ανοησίας φτεροκοπάει πάνω από τα κεφάλια μας σαν ακέφαλος Πήγασος ,η εβδομάδα κυλάει αμείλικτα ίδια με την προηγούμενη και την επόμενη, ίδιο πρόγραμμα, ίδια έλλειψη ποιοτικού χρόνου για το μυαλό και την ψυχή μας, απίστευτη μονοτονία, σχεδόν υπνωτιστική μέχρι σημείου απολύτου χασμωδίας. Οτιδήποτε και να ακούσουμε, ότι και αν μας πουν δεν μας εκπλήσσει. Δεν δημιουργεί πλέον κανένα συναίσθημα. Απολύτως καταρρακωμένοι, φυλακισμένοι μέσα στην αφραγκία και το χαμηλό επίπεδο ζωής, αποστερημένοι από οποιοδήποτε όνειρο και στόχο για βελτίωση ασχολούμεθα μόνο με αριθμούς, ευρώ και νούμερα. Παγιδευμένοι μέσα στο εικονικό παιχνίδι των τερατόμορφων που μας ροκανίζουν τη ζωή παίζουμε με τους δικούς τους κανόνες χρυσοπληρώνοντας τη μαλθακή και έκφυλη ζωή τους. Έχει τεράστιες ανάγκες το Θεριό, πεινάει και ζητάει αίμα. Και το αίμα αυτό το ρουφάει από εμάς σαδιστικά, αργά και σταθερά. Και το ρουφάει την κάθε μας ώρα, την κάθε στιγμή της ασήμαντης πιά ύπαρξης μας. Και είναι ασήμαντη η ύπαρξή μας γιατί εμείς την παραδώσαμε, εμείς αφεθήκαμε να φυλακιστούμε ισόβια ….και χάρη δεν θα μας δώσει κανένας. Κάθε Σάββατο οι ίδιες κινήσεις, οι ίδιες συνήθειες και μετά η νεκρική ησυχία της Κυριακής-και να πεταρίζει η ελπίδα για το αλλιώτικο …που ξημερώνοντας η Δευτέρα πεθαίνει ξανά για να γεννηθεί πιο αδύναμη την άλλη Κυριακή…
Καλό Σαββατοκύριακο, συνέλληνες……
7 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
επίσης δεν έχουμε δει καμμία πινακίδα που να λέει "απαγορεύεται η μπουρδολογία"
8 Ο/Η Ηνιοχος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αλεκα εχεις γραμμα

Συντροφισσα Αλεκα
Στον βαθμο που επιτρεπουν τα πλανητικα αφεντικα
παραμερισε τον Πατερουλη και φλερταρε με κατι
απροσαρμοστα παιδακια τυπου ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ και ΓΚΙΑΠ,
και σε διαβεβαιω οτι θα σε ακολουθησει ολο το
Ελληνικο Εθνος (πλην Εφιαλτων/Λυσιδων/Αλευαδων/
και ΑργοΘηβαιων) αντι των θλιβερων αργυρωνυμων

γνωριζεις αγαπημενη μου οτι στο γραφειο του ΧΟ ΤΣΙ
ΜΙΝ την πλεον περιοπη θεση κατειχε ο Τζωρτζ Ουασινγτον και πασχισε/επεδιωκε να εφαρμοσει μια
παραλλαγη του Αμερικανικου Συνταγματος και θεσμων
προσαρμοσμενα στα Βιετναμικα δεδομενα

αλλα ως ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΧΩΡΑ
απεναντι στον Παγκοσμιο Νταβατζη
ιδου ο ορισμος της βλασφημιας/υβρεως για τον
Παγκοσμιο Νταβατζη αυτος επιτρεπει μονον
παπαγαλοπιθηκισματα και τυφλη υποταγη στα
οποιαδηποτε κελευσματα του αλλιως λεγε με
Σανταμ Χουσειν, Μοσσαντεκ, Αλλιεντε, Αλντο Μορο
κοινη η μοιρα των αναλωσιμων

μιση χωρα Αλεκα μου ουτε καν ολοκληρη και μετρα
τις αυτοκρατοριες που εθαψε
Ιαπωνια
Γαλλια
Βρετανια
Ηπα
Κινα
και καποια συνονθυλευματα

μην ανησυχεις μην χασεις το αριστερο ιλλουστρασιον
μαγαζι μπορει ανετα ο Αλεξ με την βοηθεια βεβαια
του προεδρου της Διεθνους ΣοσιαληστροΓενοκτονικης
του Ντομινικ του Σορος και των Ανθρωπιστων Κλιντον
Γκορ, Μπλερ και σια

και αν χρειαστουμε που δεν χρειαζομαστε εποικους
αντι για τους Μουτζαχεντιν και Ταλιμπαν του Προφητη
(μας υπερ υπερ υπερ αρκουν οι αρχαιοι εγχωριοι)
κανα εκατομμυριο Βιετκονγκ παρεα με μια ντουζινα
Συνταγματων Γκουρκας, θα μας φερουν σε πρωτη φαση σε επαφη με τον παλιο χαμενο μας εαυτο και κατοπιν στην πλεον ενδεδειγμενη διαπολιτισμικη επαφη
με τα τεκνα του Προφητη και την Πλανητικη τους Ηγεσια και να θυμασαι
οτι αν και γραμματικα τον Gap απο τον GIAP χωριζει
ενα ιωτα η αποσταση που τους χωριζει ειναι αμφιβολο αν την χωρα το συμπαν ολακερο

G A P = Genocide Ante Portas
9 Ο/Η PAPPAS έγραψε: (πριν 10 έτη)
οταν ηταν εγκυος η γυναικα μου οπου κι αν πηγαιναμε ο ¨σταθης και οι φιλοι του¨συναγωνιζοταν ποιος θα πρωταναψει τσιγαρο. Το ιδιο συμβαινει φυσικα και τωρα που το παιδι ειναι λιγων μηνων.Φυσικα ηταν οι πολλοι...Εχει πλακα οταν οι φασιστες της πραγματικης ζωης την πεφτουν στους ¨φασιστες¨ της διαφημησης!
10 Ο/Η LCK έγραψε: (πριν 10 έτη)
@PAPPAS
(χαριν αστειου ορμωμενος απο το κειμενο):
Συμφωνα με το περιοδικο που αναφερει η στηλη καλα θα ηταν να εξετασετε την ακοη του μικρου.... :-))
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 10

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος