Έντυπη Έκδοση

Καταγγέλλουν ασφαλίτες, φασίστες, παρακρατικούς για επίθεση σε Αφγανούς

Τη βίαιη δράση μελών ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρακρατικών ατόμων, με την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας, κατήγγειλαν χθες τα μέλη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, στη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό από φορτηγό ανήλικου Αφγανού πρόσφυγα.

Μέλη του ΕΕΚ Πάτρας κατήγγειλαν πως ασφαλίτες, φασίστες και παρακρατικοί τραμπούκοι, που εμφανίστηκαν ως «αγανακτισμένοι πολίτες», έβαλαν στο στόχαστρό τους εκτός από τους Αφγανούς κι ένα μέλος του ΕΕΚ, που ξυλοκοπήθηκε άγρια και δέχθηκε και απειλές κατά της ζωής του, όταν οι ασφαλίτες τον αναγνώρισαν και τον έριξαν σε αστυνομική κλούβα. Στη συνέχεια προσήχθη στην Ασφάλεια μαζί με άλλα τρία άτομα, μέλη άλλων αριστερών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της ΚΝΕ- για να αφεθούν όλοι ελεύθεροι λίγο αργότερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

«Βρεθήκαμε στο πλευρό των Αφγανών προσφύγων γιατί ο αγώνας τους αφορά όλο το εργατικό κίνημα και τη ζωή μας σε έναν κόσμο που στερεί κάθε προοπτική για την εργατική τάξη.» Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης του οποίου τού στερείται το δικαίωμα στην ύπαρξη συνολικά», δήλωσαν στην «Ε» μέλη του ΕΕΚ.

«Η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και η σιωπή των τοπικών αρχών έχουν εκκολάψει το αβγό του φιδιού», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και εξέφρασε φόβους ότι τέτοιου είδους επεισόδια θα πυροδοτήσουν «τυφλές συμπεριφορές».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες