Ηλεκτρονική Έκδοση

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον 73χρονο Αλφρέντο Μπονάνο

'Ασκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος

Ιταλός αναρχικός, συγγραφέας πολλών βιβλίων αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για συνέργεια σε ληστεία. Πρόκειται για τον 73χρονο (!) Αλφρέντο Μπονάνο, ο οποίος κατηγορείτο ότι συμμετείχε σε ληστεία που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στην Τράπεζα Πειραιώς στα Τρίκαλα. Ο 73χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Μπουνάνο, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για συνέργεια σε ληστεία.

Ένας 47χρονος Έλληνας συνεργός του, είχε εισέλθει μεταμφιεσμένος στην Τράπεζα και με την απειλή όπλου, είχε αφαιρέσει περί τις 47.000 ευρώ από το κατάστημα. Εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή και συνάντησε τον Ιταλό ο οποίος τον περίμενε σε κοντινή απόσταση και του παρέδωσε τα χρήματα της ληστείας.

Οι δύο επιχείρησαν να διαφύγουν με διαφορετικά οχήματα προς Καλαμπάκα αλλά τελικά συνελήφθησαν στον δρόμο Τρικάλων-Καλαμπάκας.

Ο Έλληνας καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καθώς είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ενώ σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ιταλός, ο οποίος άσκησε έφεση επί της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα