Έντυπη Έκδοση

Αρση δύο μεταλλίων

Ο Αντώνης Μαρτασίδης στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο ζετέ της κατηγορίας των 77 κιλών, ενώ ήταν δεύτερος στο σύνολο και πέμπτος στο αρασέ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Εφήβων/Νεανίδων, που διεξάγεται στη Λευκωσία.

Ο 18χρονος αθλητής του Ηρακλή Καβάλας, με 182 κιλά στο ζετέ, σκαρφάλωσε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ με 327 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο. Στην κίνηση του αρασέ κατετάγη πέμπτος, με 145 κιλά. Νικητής στην κατηγορία των 77 κ. αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Γκισόιου με 151 κ. αρασέ, 180 κ. ζετέ και 331 κ. σύνολο.

«Οταν ανέβηκα στο πλατό για τα 182 κιλά, ήξερα πως, αν τα σήκωνα, θα κέρδιζα ένα μετάλλιο. Δεν γνώριζα, βέβαια, εκείνη τη στιγμή αν θα ήταν το χρυσό, αλλά εμένα με ένοιαζε περισσότερο να δώσω όλες μου τις δυνάμεις. Σήκωσα την μπάρα πιο πολύ με τη θέληση, παρά με τη δύναμη. Στο μυαλό μου είχα την κατάκτηση διακρίσεων στους αγώνες της Κύπρου και χαίρομαι που τελικά το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Τώρα σκέφτομαι ακόμα και τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2011». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πύρρος Δήμας, τόνισε πως «είναι αναμφίβολα μια νέα αρχή και βέβαια, επειδή είμαστε άνθρωποι της σκληρής δουλειάς, ελπίζουμε και πιστεύουμε σε καλύτερες μέρες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αρση βαρών