Έντυπη Έκδοση

Μαντέλης: Νόμιμα όλα τα εισοδήματά μου

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της Βουλής, η οποία εξέτασε σειρά «πόθεν έσχες» πρώην υπουργών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, διαπίστωσε μεγάλες διαφορές μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων με τα αντίστοιχα ποσά των τραπεζικών τους καταθέσεων, ο Τάσος Μαντέλης με ανακοίνωσή του δηλώνει:

Τ. Μαντέλης Τ. Μαντέλης «Ολες οι τραπεζικές καταθέσεις μου προέρχονται από τα νόμιμα εισοδήματά μου, που έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί, και για τα έτη 1996, 1997, 1998, στα οποία αναφέρεται η επιτροπή, προέρχονται από τις αποδοχές μου ως βουλευτή και υπουργού και οποιαδήποτε κίνησή τους είναι ανάλογη της κίνησης των αποδοχών μου. Αυτό προκύπτει σαφώς από το ότι οι μόνες καταθέσεις μου που κινούνται είναι του μισθολογικού μου λογαριασμού του Ταμιευτηρίου της Εθνικής Τράπεζας (υποκατάστημα Βουλής), όπου η Βουλή κατέθετε τις μηνιαίες αποδοχές μου. Τα αμοιβαία κεφάλαια και ρέπος που δήθεν κατείχε η σύζυγός μου, ήταν οι αποταμιεύσεις του πεθερού μου, ο οποίος στο σχετικό τραπεζικό λογαριασμό είχε ορίσει συνδικαιούχους τα παιδιά του, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός μου. Τα ποσά που κατέθεσε η εταιρεία Infoquest σε τραπεζικό λογαριασμό του υιού μου, είναι οι νόμιμες αποδοχές του, που δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν, για τεχνικές μελέτες που εκπόνησε ως ειδικός ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος.

Αν η επιτροπή με είχε καλέσει να της εξηγήσω αυτά και ό,τι τυχόν άλλο ήθελε, θα είχε αποφευχθεί η εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και εντυπώσεων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens