Έντυπη Έκδοση

Ανοιχτοί αιθέρες στην Ισπανία

Επανήλθαν στην κανονική τους λειτουργία χθες τα αεροδρόμια της Ισπανίας, μετά τη λήξη της λευκής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που προκάλεσε χάος, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες σε ένα Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση λόγω εθνικής γιορτής.

Η ισπανική κυβέρνηση έσπασε την απεργία το Σάββατο, καλώντας τους ελεγκτές στις θέσεις τους για να μην αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο φυλάκισης. Σταδιακά χθες, με προγραμματισμένες 4 χιλιάδες πτήσεις και τους 296 ελεγκτές που έπρεπε να εργάζονται, οι 286 είχαν επιστρέψει χθες, επιτρέποντας την πλήρη λειτουργία των αεροδρομίων της χώρας.

Το 70% των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους το απόγευμα της Παρασκευής και τα μεγάλα προβλήματα έγιναν γρήγορα αισθητά.

Η κυβέρνηση επέβαλε «κατάσταση συναγερμού», που συνήθως κηρύσσεται σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών, όπως σε σεισμούς και πλημμύρες, προκειμένου να επιστρέψουν στον αέρα τα αεροσκάφη και να αρθεί η χαοτική κατάσταση στα αεροδρόμια.

Η κινητοποίηση αποτελεί αντίδραση στην απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να εγκρίνει νομοσχέδιο για αλλαγή του ωραρίου εργασίας τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων