Έντυπη Έκδοση

Μεσογειακοί: νέα διορία από τη ΔΕΜΑ

«Ξεκαθαρίστε τη θέση σας, τι θα κάνετε με τα Μεσογειακά Χωριά» διαμήνυσε για άλλη μία φορά η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στην ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα έδωσε νέα διορία, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ημερομηνία επίσκεψης του προέδρου της, Αμάρ Ατάντι, στη χώρα μας, προσδοκώντας σε έγγραφη δέσμευση ανώτατου αξιωματούχου, ότι η κατασκευή των δύο χωριών, σε Βόλο και Λάρισα, θα προχωρήσει κανονικά.

Το πρόβλημα εν προκειμένω, όπως έγραψε η «Ε» στις 23 Νοεμβρίου, είναι καθαρά οικονομικό. Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτούνται 150 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν εγκρίνει με τίποτα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπό τον φόβο της τρόικας και του ΔΝΤ. Κι όμως, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί έναντι της ΔΕΜΑ για την κατασκευή των χωριών, υπογράφοντας την προγραμματική συμφωνία. Ο Ατάντι αφήνει να διαρρεύσει ότι «Μεσογειακοί Αγώνες χωρίς τα Χωριά δεν γίνονται», αλλά από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να έχει εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που θελήσει να πάρει τους Αγώνες από την Ελλάδα και να τους δώσει αλλού. Ιδωμεν...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός