Έντυπη Έκδοση

Αναβλήθηκε η δίκη για την πύρινη τραγωδία στην Αρεόπολη

Αναβλήθηκε επ' αόριστον από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας η δίκη του ηλικιωμένου από τη Μεσσηνία που κατηγορείται για τον θάνατο των έξι πολιτών που παγιδεύτηκαν από τη φωτιά κοντά στο ξενοδοχείο «Λέκκα», στην Αρεόπολη της Μάνης, στις 24 Αυγούστου του 2007.

Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του εμπρησμού και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον κατηγορούμενο τον είχε δει δασοπυροσβέστης να βάζει τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε δίπλα από τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει το Νέο Οίτυλο με το Σταυρί.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης ύστερα από αίτημα αναβολής του κατηγορουμένου λόγω κωλύματος του δικηγόρου του και την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης αναμένεται να ορίσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Η τραγωδία του 2007 στο Οίτυλο, που είχε προηγηθεί λίγες ώρες της τραγωδίας των πυρκαγιών της Ηλείας, συνέβη όταν η φωτιά λόγω των καιρικών συνθηκών πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές ενώ απείλησε άμεσα και το ξενοδοχείο «Λέκκα» κοντά στην Αρεόπολη.

Ανάμεσα στους έξι πολίτες που βρήκαν τον θάνατο μέσα στις φλόγες, ήταν δύο αδέλφια (ένας άντρας και μια γυναίκα), ιδιοκτήτες του ως άνω ξενοδοχείου, η αλλοδαπή υπάλληλος του ξενοδοχείου, δύο τουρίστες και ένας δασοπυροσβέστης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα δύο αδέλφια και η αλλοδαπή υπάλληλος έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να σώσουν τους δύο τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί από τη φωτιά, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, ενώ ο άτυχος δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την ώρα της πυρκαγιάς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ