Έντυπη Έκδοση

ΟΚΑΝΑ στην αναμονή

Ουδεμία δέσμευση για τη διευθέτηση των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εν όψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη» αλλά και των χρηματοδοτικών προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των 71 πολύπαθων Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στη χώρα, έλαβαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, που ύστερα από περίπου εξάμηνη αναμονή για απάντηση στα αγωνιώδη αιτήματά τους πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τον ΟΚΑΝΑ.

Απουσία της προέδρου Μ. Μαλλιώρη, τα μέλη του Σωματείου συναντήθηκαν με το γενικό διεθυντή του οργανισμού Γ. Πλατανιά, ο οποίος ωστόσο ρητά αρνήθηκε να δεσμευτεί, αλλά παρέπεμψε σε «σύντομη, προσεχή» λύση, για συγκεκριμένες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί ασάφειες του «Καλλικράτη», ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Η ρύθμιση που ζητείται, θα επιτρέπει στις αστικές μη κερδοσκοπκές εταιρείες να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις, ώστε να συνεχιστεί νόμιμα η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία αλλιώς μένουν θεσμικά μετέωρα.

Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Πρόληψη, το οποίο έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών και κυβερνήσεων να κρατήσει το θεσμό ζωντανό υπό παρατεταμένη υποχρηματοδότηση, καταγγέλλουν την αδράνεια της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ στο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη βάση της λειτουργίας των Κέντρων. Σημειώνουν, δε, ότι υπάρχουν Κέντρα Πρόληψης τα οποία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν έχουν συνάψει προγραμματικές συμβάσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο ΟΚΑΝΑ είναι ενήμερος του προβλήματος και δεν συνάπτει συμβάσεις, αποφεύγοντας να παρανομήσει, χωρίς όμως και να προχωρεί σε προσπάθεια λύσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας