Έντυπη Έκδοση

Υγιεινή διατροφή από κούνια

Είκοσι πιτσιρίκια 5-10 ετών ξεχύθηκαν το περασμένο Σάββατο στο υποκατάστημα των LIDL στη Μαλακοπή Θεσσαλονίκης, για να αγοράσουν υλικά για χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Μάθημα και παιχνίδι μαζί στα LIDL Μάθημα και παιχνίδι μαζί στα LIDL Επρεπε να επιλέξουν τα πιο οικονομικά, αλλά και τα πιο αγνά υλικά. Αυτά με τη λιγότερη ζάχαρη, με το λιγότερο αλάτι, με τα λιγότερο βλαπτικά συστατικά.

Ηταν μια εξόρμηση, στο πλαίσιο του εργαστηρίου υγιεινής διατροφής του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ LIDL. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να μάθουν τα παιδιά να μαγειρεύουν, να επιλέγουν τη διατροφή τους, εξηγεί η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, Ευαγγελία Σεμελίδου.

Οπως λέει, στα 3 χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα, επειδή υπάρχει η ενημέρωση από τους γονείς, διαπιστώνεται ότι τα παιδιά αλλάζουν σταδιακά τις διατροφικές τους συνήθειες. Μπαίνουν δηλαδή στη διαδικασία να φτιάξουν μόνα τους την τροφή τους, που σημαίνει ότι καταλαβαίνουν πως είναι κάτι που αφορά άμεσα τα ίδια, το σώμα τους, την υγεία τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διατροφή και Διαιτολογία