Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνεχίζεται ο πόλεμος κατά Ασάνζ και Wikileaks

Πάγωμα του τραπεζικού του λογαριασμού από ελβετική τράπεζα.

Πάγωμα στους λογαριασμούς του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των wikileaks, επέβαλλε η ελβετική τράπεζα PostFinance. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό στο οποίο δεν μπορεί να έχει πλέον πρόσβαση ο Ασάνζ είναι της τάξεως των 31.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το BBC έχει εκδοθεί το νέο ένταλμα σύλληψης για τον Ασάνζ που έφτασε στα χέρια των βρετανικών αρχών σήμερα το απόγευμα.
Το ένταλμα που εκδόθηκε από την Σουηδία, ουσιαστικά κατηγορεί για ακόμα μια φορά τον Ασάνζ για βιασμό, κατηγορία ωστόσο που ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται.
Η απόφαση της τράπεζας να "παγώσει" τους λογαριασμούς είναι το νέο πλήγμα κατά του site που ήδη φαίνεται πως βάλλεται από πολλές πλευρές.
Η PostFinance στον επίσημο ιστότοπο που διατηρεί, δικαιολογεί το πάγωμα με το σκεπτικό πως ο Ασανζ δήλωσε ψευδή στοιχεία σχετικά με την διεύθυνση της κατοικίας του: "ο κύριος Ασάνζ δεν μπορεί να αποδείξει πως διαμένει στην Ελβετία , οπότε και δεν πληροί τις προϋποθέσεις να είναι πελάτης μας. Για τον λόγο αυτό, η τράπεζά μας έχει κάθε δικαίωμα να κλείσει τον λογαριασμό του", αυτό έγραφε (σ.σ: σε ελεύθερη μετάφραση) η ανακοίνωση που εξέδοσε η τράπεζα σχετικά με το θέμα.
Από την άλλη πλευρά, σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν τα wikileaks αναφέρεται πως ο Τζουλιαν Ασάνζ έχασε μέσα σε μια μόνο εβδομάδα 100.000 ευρώ με το "πάγωμα" που επέβαλλε το σύστημα Pay Pal στην χρηματοδότηση του site.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
Για το ίδιο θέμα
Συνελήφθη ο Ασάνζ