Ηλεκτρονική Έκδοση

WikiLeaks: Συνεχίζουμε...

Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα, παρά τη σύλληψη του ιδρυτή του, Τζούλιαν Ασάνζ, στη Βρετανία.

Μήνυμα που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογιαριασμό του WikiLeaks στο Twitter αναφέρει: "Οι ενέργειες εναντίον του αρχισυντάκτη μας Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα επηρεάσουν τη δουλειά μας: τη νύκτα θα δημοσιεύσουμε και άλλα τηλεγραφήματα, ως συνήθως".

Την απόφαση επιβεβαίωσε και ο Τζέιμς Μπολ, συνεργάτης του ιστότοπου. "Όλα έχουν προβλεφθεί, όλα θα συνεχίσουν όπως πριν. Μόνο αυτό μπορώ να σάς πω", ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με δημοσιογράφους.

Πριν συλληφθεί, ο Ασάνζ είχε προειδοποιήσει τους διώκτες του ότι τα επίμαχα έγγραφα έχουν διανεμηθεί σε 100.000 άτομα, σε κρυπτογραφημένη μορφή. "Αν μας συμβεί κάτι, θα δοθούν στη δημοσιότητα", είχε γράψει στο φόρουμ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η Carson έγραψε: (πριν 9 έτη)
Είναι δυνατόν να είναι λάθος ένας άνθρωπος που το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει όλη τη γη με αληθινά γεγονότα.
Ακόμη και αν προέρχονται από υποκλοπή τα στοιχεία δεν παύουν να λένε την αλήθεια.Αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ,προσπαθούν να τιμωρήσουν των αθώο , είναι να τρελαίνεσαι.
Νομίζω ότι η Η.Π.Α δεν χειρίζεται σωστά το θέμα,θα μπορούσε να είχε ξεφύγει ποιο εύκολα,με πολύ λιγότερη ζημιά.
2 Ο/Η Ποιητής έγραψε: (πριν 9 έτη)
Το αποτέλεσμα θα είναι το γνωστό
το δίκιο έχει πάντοτε ο δυνατός
και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό
3 Ο/Η Άννα έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τι ωραία και καλά! Μόλις θίχτηκαν τα συμφέροντα των κρατούντων, η παγκόσμια μηχανή της χειραγώγησης και της καταστολής λειτούργησε άψογα. Ονειρεύομαι να καταλάβουν και να ξεσηκωθούν άπαντες στον πλανήτη.
4 Ο/Η Μπότσης Αλβάρος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Είναι πολύ καλό αυτό που κάνει το wikileaks, που δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τί σημαίνει απόρρητο έγγραφο; Στην Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν απόρρητα, κρυφά ή κρυπτογραφημένα έγγραφα. Στην Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν πράγματα που είναι κρυφά από τους πολίτες. Όλα θα πρέπει να είναι στο φώς, όλα θα πρέπει να τα γνωρίζουμε. Ο Τύπος θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα, είναι δικαίωμά του. Εγώ ως πολίτης δικαιούμαι να γνωρίζω εάν η κυβέρνησή μου π.χ βασανίζει ανθρώπους, ή το πώς ανατείθονται οι διάφορες εργολαβίες, τώρα, όχι μετά από 30 χρόνια. Μπορεί να είναι "παράνομο" για τους κρατούντες αυτό που κάνει το wikileaks αλλά δίκαιο για τους πολίτες. Εάν όσα κάνουν οι πολιτικοί είναι σωστά δεν έχουν τι να φοβούνται από τις δημοσιεύσεις σε διαφορετική περίπτωση, ας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσουν την αντίδραση του κόσμου ή την Δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι οι πολιτικοί με την πρακτική να χαρακτηρίζουν απόρρητα κρατικά έγγραφα προσπαθούν να κρύψουν από όλους εμάς τους πολίτες τις μηχανορραφίες που κάνουν, τίποτα άλλο. Με αποτέλεσμα να μην μαθαίνουμε τι έχει συμβεί πραγματικά σε πολλά σκάνδαλα, δήθεν με το πρόσχημα ότι κινδυνεύουν άνθρωποι ή κρατικά μυστικά! Και το μαθαίνουμε μετά από 20 και 30 χρόνια, όταν θα έχει παραγραφεί το αδίκημα, ή ενδεχομένως να έχει πεθάνει ο υπαίτιος ή απλώς έχει σβηστεί από την μνήμη μας και τελικά να μην τιμωρείται κανείς ποτέ και για τίποτα. Αυτοί είναι λοιπόν η Δημοκρατία που έχουν φτιάξει οι πολιτικοί παντού στον κόσμο, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους, κινητοποιήται ένας ολόκληρος μηχανισμός για να συλλάβουν έναν άνθρωπο που το μόνο που έκανε φανερό ήταν αυτά που λένε στα αλήθεια μεταξύ τους οι πολιτικοί και όχι αυτές τις δημοσιοσχετίστηκες, ξύλινες και αδιάφορες δηλώσεις που κατά καιρούς ακούμε στην τηλεόραση. πιστεύω ότι δικαιούμαστε να γνωρίζουμε τι πραγματικά πιστεύουν οι πολιτικοί μας. Και όσον αφορά την κατηγορία του της παιδεραστίας για τον Ασάνζ, δεν την πιστεύω, έχω την πεποιθηση ότι την έχουν κατασκεύασει για να του κλείσουν το στόμα, αλλά και αλήθεια να είναι το wilileaks δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους κρατούντες να το κλείσουν. Είναι μια μεγάλη υπόθεση που αφορά μία από τις σημαντικότερες αξίες την ελευθερία του Τύπου καθώς και την ίδια την ελευθερία του Διαδικτύου από κάθε είδους κηδεμονίας. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλοι μιμητές αυτής της προσπάθειας και να υπάρξουν και άλλοι ιστόχωροι που θα δημοσιεύουν απόρρητα έγγραφα, έτσι ώστε να υπάρξει μιά ημέρα που αυτός ο χαρακτηρισμός δεν θα υφίσταται και θα καταργηθεί και στην πράξη αλλά και με νόμο.
5 Ο/Η Manousos έγραψε: (πριν 9 έτη)
καλά του κάνουν του αλήτη γιατί να βγάζει μυστικά;Εσάς σας αρέσει να λένε τα μυστικά σας στον αέρα;; Αυτό είναι ένα μάθημα για το τι θα συμβεί σε όσους σπάνε το "ομερτά" των κρατών μας...
6 Ο/Η Μπάμπης Κ. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Η συμπεριφορά των ΗΠΑ και των λοιπών χωρών που την ακολουθούν είναι προκλητική. Ψάχνουν με αγωνία να φορτώσουν στον Ασάνζ ανύπαρκτα αδικήματα! Είναι ικανοί να εφεύρουν μερικά...
7 Ο/Η Manousos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ρε συ Μπότση την ιστορία της ζωής σου βρήκες χώρο να γράψεις;;;;
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Υπό κράτηση ο ιδρυτής του Wikileaks
Συνελήφθη ο Ασάνζ