Έντυπη Έκδοση

Ξηλώνουν παρτέρι χάριν καφετέριας

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η οποία ελήφθη μετά τις εκλογές, για αποξήλωση ενός πανέμορφου παρτεριού με δέντρα και φυτά και η μεταφορά του μαζί μ' ένα περίπτερο σε άλλο σημείο της πλατείας Κοραή, προκειμένου ν' αυξήσει τα τραπεζοκαθίσματά του συγκεκριμένο μαγαζί, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσων από κατοίκους και φορείς της πόλης.

Δημοτικοί συνδυασμοί, φορείς, βουλευτές και πολίτες κατήγγειλαν ως παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν την Υπηρεσία Οδοποιίας του δήμου να την ανακαλέσει, παραπέμπτοντας το θέμα στην Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

Μπροστά στο δημαρχείο

«Μπροστά από το δημαρχείο του Πειραιά συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος του ελάχιστου πρασίνου που έχει απομείνει στην πόλη μας. Με τη συνενοχή του νυν δημάρχου Π. Φασούλα και της πλειοψηφίας του, αλλά και των συμβούλων της σημερινής μειοψηφίας που εκλέχθηκαν για την επόμενη 4ετία με τον νέο δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, ιδιοκτήτης καφετέριας ξήλωσε κηπάκι που βρίσκεται στο μαγαζί του με απώτερο σκοπό να επεκτείνει τα τραπεζοκαθίσματα της επιχείρησής του», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συνδυασμοί «Συμμαχία στον Πειραιά», «Το λιμάνι της αγωνίας», οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Νεολαία Συνασπισμού Πειραιά και οι ανένταχτοι πολίτες Πειραιά.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, που με ανακοίνωσή του σχολιάζει τη μεγάλη αλλαγή στη χρήση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, καθώς έχουν μετατραπεί, όπως λέει, σε «ιδιωτικές ζώνες» και ως εκ τούτου η εικόνα και η λειτουργία τους έχουν παντελώς αλλοιωθεί.

Ανεξέλεγκτη πλατεία

Χαρακτηρίζει ανεξέλεγκτη την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Κοραή, όπου ξηλώνονται παρτέρια για να αντικατασταθούν από τα τραπεζάκια των μπαρ, καφέ και εστιατορίων, αλλά και τις αυθαίρετες κατασκευές των μαγαζιών που καταλαμβάνουν κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου.

Επισημαίνουν πως δεν είναι αντίθετοι με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που λειτουργούν στην πλατεία, τονίζουν όμως ότι οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται βάσει συλλογικού-συγκεκριμένου σχεδιασμού με σεβασμό στο περιβάλλον, στους πεζούς, στα παιδιά, στους συμπολίτες μας ΑμεΑ, στους εμπόρους, στους καταναλωτές, στους επισκέπτες.

Αλήθεια, ο νέος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος τι λέει για όλα αυτά;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πάρκα/Πλατείες/Ελεύθεροι χώροι