Έντυπη Έκδοση

Θεατρικά Βραβεία «Κουν» και κριτικών για το 2010

Ο Αντώνης Αντύπας και ο Σταμάτης Φασουλής αλλά και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Ελένη Κοκκίδου είναι μερικοί μόνο από όσους τιμήθηκαν χθες στην τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής 2010, καθώς και του Βραβείου «Κάρολος Κουν 2010» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Πέμη Ζούνη, απονέμει στον Αντώνη Αντύπα το μεγάλο βραβείο θεάτρου για την πολυετή και ουσιαστική προσφορά του Η Πέμη Ζούνη, απονέμει στον Αντώνη Αντύπα το μεγάλο βραβείο θεάτρου για την πολυετή και ουσιαστική προσφορά του Πιο αναλυτικά:

Τα Βραβεία Κουν είναι:

* Σκηνοθεσίας: ο Σταμάτης Φασουλής για «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο Εθνικό Θέατρο. Επαινο ο Δημήτρης Λιγνάδης για το «Περί Ερωτος» στο «Θησείον».

* Ερμηνείας: η Ελένη Κοκκίδου για τη χειμαρρώδη «Γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο «Από Μηχανής». Αφιέρωσε το βραβείο της στη συνυποψήφιά της Νένα Μεντή («Το τρίτο στεφάνι»).

* Δραματουργίας: ο Γιάννης Τσίρος για «Τα μάτια 4», που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη στο Θέατρο Τέχνης. Συνυποψήφιοι ήταν οι Κώστας Γάκης και Βασίλης Μαυρογεωργίου για τα «Λιοντάρια», και οι Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης για την «Πάχνη».

Τα βραβεία Κριτικών Θεάτρου:

* Το μεγάλο βραβείο θεάτρου δόθηκε στον Αντώνη Αντύπα για την πολυετή και ουσιαστική προσφορά του.

* Διάκριση θεατρολογικού συγγράμματος στον Σάββα Πατσαλίδη για το έργο του «Θέατρο, Κοινωνία, Εθνος. Από την Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες», εκδόσεις University Studio Press.

* Διεθνούς Ρεπερτορίου στον Δημήτρη Ημελλο για την ερμηνεία του στο «Υστατο Σήμερα» του Χάουαρντ Μπάρκερ σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή. Επαινος δόθηκε στη Δέσποινα Κούρτη για την καίρια και ουσιαστική ερμηνεία της στο «Wunschkonzert» του Φραντς Ξαβιέρ Κρετζ σε σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου στο Θέατρο Από Μηχανής.

* Τιμητική διάκριση νέου δημιουργού στον Γιάννη Σκουρλέτη για την εμπνευσμένη μουσική παράσταση Cafe Graveyard Band, που παρουσιάστηκε στο TAF, πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα.

* Τέλος, βραβείο αρχαίου δράματος στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για τη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα από το Εθνικό. Συνυποψήφιός του ήταν ο Νίκος Κουρής για τον «Ορέστη» του Γιάννη Χουβαρδά.

Οι Κριτικοί Μουσικής έδωσαν το δικό τους Μεγάλο Βραβείο Μουσικής στον Αργύρη Κουνάδη. Οι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης, στη Μουσική Εταιρεία Αθηνών και στον πιανίστα Βασίλειο Βαρβέσο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο