Ηλεκτρονική Έκδοση

Γ. Παπανδρέου: Τα εργασιακά δικαιώματα είχαν ήδη ανατραπεί

Κοινωνικά ευαίσθητος δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου,λέγοντας ότι κάθε απόφασή του αποσκοπεί στην προστασία της Ελλάδας. Υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι ένα ακόμη βήμα για την αλλαγή της χώρας μας προς το καλύτερο και πρόσθεσε ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ήδη ανατραπεί και η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να βάλει κανόνες.

Ο Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους συνδικαλιστές, τους χαρακτήρισε μέρος της καρδιάς του ΠΑΣΟΚ και τους κάλεσε να συναινέσουν στις ανατροπές σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα.

"Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις δραματικές συνθήκες που έχουν ήδη διαμορφωθεί στη χώρα μας, στην αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις", είπε και πρόσθεσε ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ήδη ανατραπεί εδώ και χρόνια και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την κρίση.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση βάζει κανόνες στην αγορά εργασίας και ζήτησε πίστωση χρόνου. "Αυτές οι επιλογές κρίνονται και θα κριθούν και θ’ αξιολογηθούν και θα δούμε και σε τρεις μήνες και σε ένα χρόνο, και σε δυο χρόνια, αν αυτές πράγματι πετυχαίνουν τους στόχους τους".

Μετέθεσε τις ευθύνες για την ορθή εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων στους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας ότι χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Συνταγματικά προβλεπόμενη" η διαδικασία του κατεπείγοντος

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την επιλογή να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αναφέροντας ότι είναι συνταγματικά προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. "Δεν είναι κάτι που θέλουμε να υιοθετούμε ως κανόνα, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να το υιοθετούμε και είναι μέσα στις δημοκρατικές λειτουργίες".

Δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις που περιέχει το πολυνομοσχέδιο ήταν κατεπείγουσες, αφού θα πρέπει να έχουν τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου. Πρόσθεσε, δε, ότι είχαν προαναγγελθεί και δημοσίως συζητηθεί, "έστω κι αν δεν είχαν κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου".

Κάνοντας αναφορά στις πρωινές συναντήσεις με τους ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε συνέχεια στις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας, διαφάνειας και δημόσιας διοίκησης.

Διαπίστωσε ότι υπάρχει σε γενικές γραμμές συναίνεση και σύγκλιση απόψεων, σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Δήλωσε σύμφωνος με την ιδέα αναθεώρησης του Συντάγματος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Δημοσθενης Μπογδης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα μας συγχωρέσουν ποτέ για τα φτιαγμένα στατιστικά δημοσιονομικά στοιχειά που τους παρείχαμε με σκοπο να τους κοροϊδεύουμε , αν δεν γίνει κάθαρσης και σε αυτό το μελανό μας σημείο .
Μήδε οι στερήσεις των απλών , φτωχών Ελλήνων θα πιάσουν τόπο , αν δεν εξιχνιαστεί και αυτό το σκάνδαλο για τον οικονομικό ξεπεσμό μας με τα καμώματα του Αλογοσκούφη και Σια !

Μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία που είχε εφεύρει η προηγούμενη Κυβέρνηση και εμπεριέχει διαφθορά όχι μόνον Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και πιθανά πολιτικών , θα έδειχνε το γεγονός ότι βάζουμε μυαλό , αλλάζουμε , τιμωρούμε τους επίορκους , αλλά και πιθανότατα να εκθέσουμε και τους Ευρωπαίους πολιτικούς και τεχνοκράτες των αντίστοιχων κόμματων τους που έκαναν τόσο καιρό στραβά μάτια , στις ορέξεις των Καραμανληκων ενεργειών .

Σαν απλός πολίτης ενώνω την φωνή μου με τους απλούς , ανθρώπους…..
την σιωπηρή συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού , όχι στην ανυπακοή του μπερδεμένου πολιτικά Μίκη, στον οποιο προτείνω να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά …να μεγαλουργεί μουσικά δηλ. και όχι να πολιτεύεται… γιατί αν κριθεί σαν πολίτικος θα φθαρεί πολύ και στην δίκη μου κρίση .

Από την άλλη εγκαλώ την Κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου να προχωρήσει σε λεπτομερή εξέταση μέσω της Βουλής των πεπραγμένων για τα στατιστικά της οικονομίας μας που στέλναμε έξω.

Εδώ δεν πρόκειται για στατιστικά λάθη , αλλά για εσκεμμένη ραδιουργία η οποία για να μην επαναληφτεί πρέπει πρώτα να κολασθεί από εμάς τους ίδιους ώστε να μην ξαναγίνει .
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση