Έντυπη Έκδοση

Στη «βιτρίνα» του διπλανού

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ, τώρα... «Να πάτε αλλού να παίξετε», έστειλε μήνυμα ο Μηνάς Γκέκος σε Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό, μην αντέχοντας, κι αυτός τη σύγκριση των δύο «αιωνίων» με τις υπόλοιπες 12, τις «ταπεινές», ομάδες του ελληνικού πρωταθήματος.

ΤΟ 'ΠΕ ένας, το 'παν δύο, κατάντησε «καραμέλα» (και βαρετό) πια στο στόμα όσων αδυνατούν ν' αντεπεξέλθουν, κατά κύριο λόγο, στις δικές τους ευθύνες. Διότι για την ανυπόφορη ανισότητα που υπάρχει στην Α1 σίγουρα δεν φταίνε μόνο τα ασυναγώνιστα μπάτζετ των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων».

ΚΑΙ ΔΕΝ διορθώνεται σημαντικά η κατάσταση, ακόμη και αν καταδεχτούν τ' αφεντικά τους να πράξουν αυτό που τους ζητάμε, χρόνια τώρα. Να μοιράσουν, με άλλον τρόπο (για να επιβιώσουν και οι «πεινασμένοι»...), τα κομμάτια της οικονομικής «πίτας» που αντιστοιχεί, καλώς ή κακώς, στο σύγχρονο μπάσκετ.

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ, άλλωστε, και πολλά χρόνια (ώστε να την ξεχάσουμε κιόλας...) από την εποχή των «παχιών αγελάδων», που βόλεψε, εφ' όρου ζωής μάλιστα, ορισμένους ιδιώτες, όχι όμως και τις ΚΑΕ που διοικούσαν. Το θέμα, ανέκαθεν, ήταν η σωστή διαχείριση των πάντων. Από χρήματα μέχρι παίκτες και προπονητές. Και στον τομέα της διαχείρισης οφείλουν, κατ' αρχάς, να διακριθούν οι σύλλογοι στους οποίους δεν περισσεύει το παραμικρό.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, εδώ που φτάσαμε, δεν είναι να ξαμοληθεί κανείς στο (άσκοπο) κυνήγι των δαπανών που κάνουν, σε συστηματική βάση, οι Γιαννακόπουλοι κι οι Αγγελόπουλοι. Το θέμα είναι, μέσω τεχνογνωσίας και συνέπειας, να πιάνεις τους στόχους που αντιστοιχούν στο δικό σου «μαγαζί» και να μη χολοσκάς για τη «βιτρίνα» του διπλανού.

Η ΑΕΚ, μιας κι αυτή ασπάζεται τώρα το «ανάθεμα» των «αιωνίων», δεν δικαιούται να καμαρώνει για το έργο της από την ημέρα που την άφησε σύξυλη ο μεγαλομέτοχός της (Φιλίππου). Κατάντησε, για να το «χοντρύνω» κι εγώ λιγάκι, ένας από τους τελευταίους τροχούς της αμάξης, σε σημείο μάλιστα που ν' αδιαφορούν για το μέλλον της ακόμα κι εκείνοι που δήλωναν «πιστοί» οπαδοί της! Το απογοητευτικό θέαμα που εμφάνισαν το Σάββατο οι άδειες εξέδρες του Ελληνικού τα λέει όλα.

ΓΙΑ ΝΑ τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτό το «παραμύθι»: καλώς υπάρχουν ακόμα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στο μπάσκετ. Και μακάρι να τους έχουμε εσαεί στο πλευρό μας, εάν φροντίσουν κι αυτοί να νοιαστούν για το γενικότερο συμφέρον του αθλήματος.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ υπόλοιπους, περιμένουμε δουλειά και όχι «αναθέματα». Ετσι δεν «βγήκε» κάποτε στον αφρό το Μαρούσι; Ετσι δεν «θέριεψε» κατόπιν κι ο Πανελλήνιος; Ετσι δεν σταθεροποιήθηκε, σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο μάλιστα, ο Αρης; Ετσι δεν «γλυκάθηκε» η Ρόδος με τον Κολοσσό (της); Ετσι δεν κόντεψε να κερδίσει κοτζάμ ευρωπαϊκό στέμμα ο Μακεδονικός;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Ελεύθερες βολές