Έντυπη Έκδοση

Κατέρρευσε ο «τρομονόμος»

Με την αθώωση 9 και την καταδίκη δύο ανηλίκων, για «δευτερεύουσες» όμως κατηγορίες, ουσιαστικά κατέρρευσε στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ο «τρομονόμος».

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ένοχοι κρίθηκαν ένας 19χρονος Ελληνας και ένας συνομήλικος αλλοδαπός, για τις κατηγορίες της έκρηξης και διακεκριμένης φθοράς.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών, ενώ ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών (σ.σ. τα αδικήματά τους ήταν κατ' εξακολούθηση), αμφότεροι με αναστολή, ενώ η έφεση που άσκησαν είχε αναστέλλουσα δύναμη, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρόμοια ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζήτησε να απαλλαχθούν οι άλλοι κατηγορούμενοι από τις κατηγορίες.

Η δίκη των ανηλίκων προέκυψε μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 και το γενικό ξεσηκωμό που ακολούθησε στην Αθήνα, στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με διαδηλώσεις, αλλά και καταστροφές.

Στη Λάρισα κατά τη διάρκεια πορείας είχαν προξενηθεί σοβαρές ζημιές σε τράπεζες με μολότοφ και για την καταστροφή μιας εξ αυτών καταδικάστηκε ο 19χρονος, ενώ ο αλλοδαπός για την καταστροφή δύο τραπεζών. Η δίκη, επειδή επρόκειτο για ανηλίκους, έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αλέξης Γρηγορόπουλος