Έντυπη Έκδοση

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Με περίστροφο και βενζίνη μπούκαρε στην Εφορία

Σκηνές τρόμου βίωσαν χθες το μεσημέρι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, όταν ένας ένοπλος 48χρονος σιδεράς, από το χωριό Κανδήλα Ξηρομέρου, εισέβαλε στο κτήριο, οπλισμένος με περίστροφο, και κρατώντας όμηρο έναν υπάλληλο, ζητούσε να διαγραφεί παλιό χρέος του προς την Εφορία.

Ο 48χρονος, αφοπλισμένος, οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ο 48χρονος, αφοπλισμένος, οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ο 48χρονος διαπληκτίστηκε έντονα με υπάλληλο της ΔΟΥ και αμέσως μετά ανάγκασε τους πολίτες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτήριο, να το εγκαταλείψουν, ενώ κράτησε όμηρο έναν 55χρονο υπάλληλο.

Στον τόπο του περιστατικού, έφτασαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπάθησαν αρχικά να τον ηρεμήσουν και στη συνέχεια να τον πείσουν να παραδοθεί. Οι αστυνομικοί πλησίασαν τον δράστη και τότε εκείνος πυροβόλησε έναν από αυτούς και τον τραυμάτισε ελαφρά. Αμέσως μετά άφησε ελεύθερο τον όμηρο που κρατούσε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ο άτυχος-τυχερός αστυνομικός, που τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά ύστερα από μερικές ώρες πήρε εξιτήριο, καθώς η σφαίρα από το περίστροφο τού δράστη του είχε προκαλέσει επιφανειακό τραύμα. Οπως είπε στην «Ε» ο αστυνομικός διευθυντής Μεσολογγίου Γιώργος Κολονέλλος, ο 48χρονος που, εκτός από το όπλο που έφερε μαζί του παράνομα, είχε κι ένα δοχείο με βενζίνη, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης (!), όταν εισέβαλε στη ΔΟΥ Βόνιτσας.

Ο κ. Κολονέλλος αποκάλυψε ότι το ίδιο άτομο πριν από μερικά χρόνια είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης, καθώς είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος συγχωριανού του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ