Έντυπη Έκδοση

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ - ΟΑΕΕ

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έριξε τη μέση συνταγή από 80 σε 48 €

Στα μισά έπεσε για το τρίτο τρίμηνο του 2010 το κόστος του φαρμάκου με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του Στα μισά, για τον ίδιο λόγο, και το κόστος της μέσης συνταγής που φτάνει στα φαρμακεία. «Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι καθοριστική στη συνολική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στην «Ε» ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Γ. Βουδούρης.

«Θα είμαστε τουλάχιστον στο 50% μείον στο επίπεδο κόστους του φαρμάκου το τελευταίο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με εκείνο του 2009. Συνολικά για το έτος θα είμαστε στο 17-18% μείον αφού από τον Αύγουστο ξεκίνησε να μειώνεται η δαπάνη».

«Το κέρδος από το φάρμακο του τελευταίου τριμήνου του έτους που διανύουμε θα είναι σε σχέση με πέρυσι περίπου 40 εκατ. ευρώ», επισήμανε. «Εβδομήντα εκατομμύρια», πρόσθεσε, «είναι η εξοικονόμηση του 11μήνου 2010 σε σύγκριση με του 2009 -492 εκατ. ευρώ ήταν το 2010 και 560 εκατ. το 2009».

«Η συνολική μείωση της δαπάνης της υγείας φέτος σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι της τάξεως του 17-18%», εκτιμά ο ίδιος. Για τη μέση συνταγή είπε: «Από τα 80 ευρώ κατεβήκαμε στα 48 και ακόμη και αν οι συνταγές παραμείνουν στον αρχικό αριθμό των 330.000 μηνιαίως το κόστος από τα 25 εκατ. ευρώ περιορίζεται στα 14 με 15 εκατ. ευρώ».

Οι δύο κινήσεις ματ που στόχευαν στη μείωση της δαπάνης του φαρμάκου, υπενθυμίζει ο Γ. Βουδούρης, «ήταν καταρχήν η υποτιμολόγηση του φαρμάκου και στη συνέχεια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Για το ίδιο θέμα
Επιμένει σε μείωση των φαρμακείων ο Α.Λοβέρδος