Ηλεκτρονική Έκδοση

Δολοφονικό κύμα χτύπησε ελληνικό πλοίο ανοιχτά των Βερμούδων

Πένθος για τους Έλληνες ναυτικούς

Δύο Έλληνες ναυτικοί έχασαν χθες Πέμπτη τη ζωή τους και ένας Κύπριος τραυματίστηκε βαριά, στο δεξαμενόπλοιο Aegean Angel, της Arcadia. Την οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδης.

"Η ναυτική οικογένεια σήμερα θρηνεί. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για το χαμό δύο ναυτικών μας και το σοβαρό τραυματισμό ενός Κύπριου συναδέρφου τους στο Aegean Angel που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό", αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδης, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων ναυτικών.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων εκφράζει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού, μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου Aegean Angel, έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από κύμα στο κατάστρωμα του πλοίου, την ώρα που έκαναν επιθεώρηση. Το πλοίο έπλεε στον Ατλαντικό, 790 ναυτικά μίλια από τις Βερμούδες νήσους με κατεύθυνση τον κόλπο του Μεξικού. Είχε αποπλεύσει από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας.

Νεκροί είναι ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος Α΄ μηχανικός, ενώ τραυματίστηκε ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος.

Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματία. καθώς και για την διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα