Έντυπη Έκδοση

Το ταμείο είναι μείον στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από το όριο ασφαλείας που ορίζει ο νόμος είναι τα αποθεματικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, είπε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, και για την αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των οικονομικών του δήμου η νέα δημοτική αρχή θα κάνει απογραφή.

«Λεφτά δεν υπάρχουν», δήλωσε στην τηλεόραση του «Σκάι» ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και γι' αυτόν τον λόγο δεν πρέπει οι Θεσσαλονικείς να περιμένουν έργα στον πρώτο χρόνο, αλλά μόνο ρυθμίσες που θα βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η νέα διοίκηση του δήμου θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα βγάλει πέρα.

Τα συνολικά χρέη του δήμου πρέπει να ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, και σε αυτά υπολογίζονται οι δανειακές οφειλές ύψους 43.000.000 ευρώ, οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές που ανέρχονται σε 20.000.000 και τα ανοίγματα από την υπεξαίρεση και τις οφειλές προς την Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από 25.000.000 ώς 52.000.000 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση