Έντυπη Έκδοση

Μήνυμα Παπούλια προς Μουμπάρακ

Μήνυμα στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μουμπάρακ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια: «Η ειδεχθής τρομοκρατική επίθεση σε ιερό ναό στην Αλεξάνδρεια, που είχε ως συνέπεια δεκάδες ανθρώπινα θύματα και τραυματίες, μου προκάλεσε, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, βαθύ αποτροπιασμό.

Την οδυνηρή αυτή στιγμή, επιθυμώ να σας εκφράσω αισθήματα ειλικρινούς συμπαράστασης και να σας τονίσω ότι εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αποφασιστική σας στάση προς αντιμετώπιση των εγκληματικών αυτών ενεργειών.

Οι στενοί ιστορικοί δεσμοί της Ελλάδας με την Αίγυπτο και η μακραίωνη παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην πόλη της Αλεξανδρείας, μας δημιουργούν από τα γεγονότα αυτά επιπρόσθετη εύλογη ευαισθησία. Είμαι βέβαιος ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τις αιγυπτιακές αρχές, ώστε οι υπεύθυνοι του διαπραχθέντος εγκλήματος να αποκαλυφθούν και να παραπεμφθούν εις την δικαιοσύνη».

Μήνυμα συλλυπητηρίων απέστειλε ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' στον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον πατριάρχη Σενούντα Γ'.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
Αίγυπτος