Έντυπη Έκδοση

22 πόλεις «πνίγηκαν» στην Αυστραλία

Την καταβολή αποζημιώσεων και έκτακτων βοηθημάτων στους πλημμυροπαθείς της χώρας της υποσχέθηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, ύψους «πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων», όπως είπε, ενώ ήδη στρατιωτικά αεροσκάφη ξεκίνησαν πτήσεις εφοδιασμού των πληγέντων με είδη πρώτης ανάγκης.

«Πλωτή πολιτεία» έγινε η Καμπέρα από τις πλημμύρες (φωτ. ΑΠΕ) «Πλωτή πολιτεία» έγινε η Καμπέρα από τις πλημμύρες (φωτ. ΑΠΕ) Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης στην πληγείσα επαρχία Κουίνσλαντ εκτιμούν πως η περιοχή δεν θα κατορθώσει να συνέλθει από τις πλημμύρες πριν περάσουν αρκετές εβδομάδες ακόμα: Τα νερά έχουν κυριολεκτικά πνίξει 22 συνολικά πόλεις και χωριά συνολικού πληθυσμού περίπου 200.000 ανθρώπων, σε μια τεράστια πλημμυρισμένη έκταση που ισούται με εκείνη της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί. Η στάθμη του νερού στους ποταμούς στον Νότο της Πολιτείας έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αναμένεται να φτάσει μέχρι 13 μέτρα, ενώ μετεωρολόγοι της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας υπολόγισαν πως κάποια από τα επίπεδα της στάθμης των υδάτων στους ποταμούς είναι τα υψηλότερα που καταγράφηκαν ποτέ στην ιστορία της χώρας.

Μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της και ακόμα δύο άτομα αγνοούνται. Η βιβλικών διαστάσεων περιβαλλοντική καταστροφή εκτιμάται ότι έχει προκαλέσει ζημιές άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας (760 εκατομμύρια ευρώ) πλήττοντας σκληρά και την οικονομία, ιδιαίτερα τα ανθρακωρυχεία και τη γεωργία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστραλία
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα