Έντυπη Έκδοση

Εκανε πίσω η ΑΝΕΚ στην εξαγορά του 33,5% της Hellenic SeaWays

«Το γενικότερο αρνητικό οικονομικό κλίμα και η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά» ήταν οι λόγοι που, σύμφωνα με την ΑΝΕΚ, η εταιρεία δεν μπόρεσε να καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά του 33,5% των μετοχών της Hellenic SeaWays (HSW) από τις Μινωικές Γραμμές.

Το ποσόν, όπως προέβλεπε το ιδιωτικό συμφωνητικό, έπρεπε να καταβληθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2010.

Με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει τον Μάιο του 2009, η ΑΝΕΚ μέχρι το τέλος του 2012 θα έπρεπε να καταβάλει το ποσόν των 125 εκατ. ευρώ για την αγορά του 33,5% των μετοχών της HSW.

Επίσης, ήταν υποχρεωμένη να δώσει προκαταβολή ύψους 47,5 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση της οποίας (25 εκατ. ευρώ) θα έπρεπε να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2010, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Στις 31 Δεκεμβρίου η Minoan Lines με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι η ΑΝΕΚ δεν κατέβαλε τη δόση των 25 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην προβλεπόμενη από τη σύμβαση δήλωση υπαναχώρησής της από τη σχετική συμφωνία και να αναλάβει και πάλι τους τίτλους της HSW.

Χθες η ΑΝΕΚ, με ανακοίνωσή της, απαντά σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εξηγεί γιατί δεν μπόρεσε να καταβάλει την πρώτη δόση και μεταξύ άλλων σημειώνει πως «με γνώμονα πάντα το συμφέρον των μετόχων της θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ανατρέψει, άλλως να ελαχιστοποιήσει, τα δυσμενή γι' αυτήν αποτελέσματα σχετικά με την ανωτέρω συμφωνία, ως καταγράφηκε στο από 18-5-2009 ιδιωτικό συμφωνητικό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα