Έντυπη Έκδοση

Νοσηλεύεται στις Βερμούδες ο υποπλοίαρχος

Σε νοσοκομείο στην πόλη Χάμιλτον στις Βερμούδες, νοσηλεύεται από το απόγευμα της Κυριακής ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος, ο οποίος είχε τραμαυτιστεί σοβαρά στις 30 Δεκεμβρίου, όταν ένα «φονικό» κύμα xτύπησε το, υπό ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιο «Aegean Angel» στη θαλάσσια περιοχή των Βερμουδών.

Με ελικόπτερο

Ο τραυματίας παρελήφθη από ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «King Edward VII Memorial Hospital», ενώ το πλοίο συνεχίζει για το λιμένα Freeport στις Μπαχάμες, όπου πρόκειται να αποβιβαστούν οι σοροί των δύο Ελλήνων ναυτικών, του 47χρονου πλοιάρχου και του 33χρονου Α' μηχανικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από το ίδιο «φονικό» κύμα που χτύπησε και τον Κύπριο υποπλοίαρχο. Σύμφωνα με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, στο πλοίο επιβιβάστηκαν οι αντικαταστάτες πλοίαρχος και Α' μηχανικός.

Τους πήρε το κύμα

Το τραγικό ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε, όταν οι τρεις αξιωματικοί προσπάθησαν να επιθεωρήσουν το πρωραίο κατάστρωμα για να καταγράψουν τις ζημιές που είχε υποστεί το πλοίο, από τη θαλασσοταραχή που είχε πέσει λίγο νωρίτερα. Την ώρα εκείνη, όμως, ένα τεράστιο κύμα τούς χτύπησε, με αποτέλεσμα οι δύο να βρουν το θάνατο και ο τρίτος να τραυματιστεί.

Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Arcadia Shipmanagement co LTD και είχε αποπλεύσει έμφορτο από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα