Έντυπη Έκδοση

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Υγείας στα τελικά σημεία του σχεδίου νόμου που αφορούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε η χθεσινή γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που εξέτασε την πορεία διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Υγείας για το σύνολο των μέτρων που αφορούν το φαρμακευτικό επάγγελμα. Σημεία σύγκλισης, σύμφωνα με το Σύλλογο, υπάρχουν στα εξής θέματα:

* «Θέσπιση κλιμακωτής έκπτωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τηρουμένης της αναλογίας 1 προς 3 σε σχέση με την επιβάρυνση της βιομηχανίας.

Βασική προϋπόθεση είναι η εμπρόθεσμη πληρωμή, σύμφωνα με το νόμο, εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.

* Διευκόλυνση πρόσβασης νέων φαρμακοποιών με συστέγαση με τους παλαιούς. Προϋπόθεση να μην υπάρξει αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, γιατί το άνοιγμα νέων φαρμακείων σημαίνει καταστροφή για τις δαπάνες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Για τα Σάββατα

* Για τα Σάββατα, λειτουργία του 20-25% της δύναμης εκάστου Φ.Σ. και για τις ώρες 8.00 π.μ.-2.30 μ.μ.

* Θέμα πληθυσμιακών κριτηρίων: Δεν συμφωνούμε, γιατί αυτό έχει ως συνέπεια την υπερβολική αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, άρα και της δαπάνης, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο υπουργός.

* Ως προς το φαρμακεμπορικό κέρδος, η Γ.Σ. του ΠΦΣ υιοθετεί την πρόταση της ΟΣΦΕ (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων