Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν «εκλέγουν» αυτοδύναμη κυβέρνηση οι πολίτες, στη δημοσκόπηση της MRB

Σταθερή η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από Ν.Δ

Συναίνεση των κομμάτων και κυβέρνηση συνεργασίας επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Στο 3,8% καταγράφεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τη ΝΔ θα επέλεγε το 29,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 33,1%. To ΚΚΕ θα ψήφιζε το 7,5%, το ΣΥΡΙΖΑ το 6,7%, το ΛΑΟΣ το 4,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος θα διαμορφωνόταν στο 14,8%. Ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 39,5%, έναντι 34,9% του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ποσοστό της διαφοράς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ μειώνεται στο 2,8% για την ευρωκάλπη. Συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ΝΔ θα ψήφιζε το 29,3%,ΠΑΣΟΚ το 32,1%, ΚΚΕ το 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ το 8,4% και ΛΑΟΣ το 5,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,3%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 58,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 39,6% ζητά αυτοδύναμη, μονοκομματική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η μέτρηση διενεργήθηκε στις 4 - 5 Μαρτίου όταν κορυφώνονταν οι συζητήσεις για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς με ζητούμενο τη συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το 65,6% των ερωτηθέντων αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική συναίνεσης, έναντι 31,7% που εκφράζει τη διαφωνία του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης