Έντυπη Έκδοση

Νέα εισαγγελική παρέμβαση στη Ζαχάρω

Νέα εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίστηκαν προχθές στη Ζαχάρω, στη διάρκεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη δημοτικού συμβουλίου και αντιδημάρχων.

Η παράταξη του ευρισκόμενου σε αργία δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου απαγόρευσε στα μέλη της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, με το αιτιολογικό ότι είναι έκπτωτοι επειδή δεν συμμετείχαν στην ορκωμοσία του τιμωρημένου με αργία δημάρχου αλλά πραγματοποίησαν δική τους έξω από το κλειδωμένο πνευματικό κέντρο της πόλης υπό το φως των κεριών!

Τα μέλη της αντιπολίτευσης εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και κατήγγειλαν ως «πραξικοπηματική» την αποβολή τους από την αίθουσα, κάνοντας λόγο για προκλητική παρανομία.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και χρειάστηκε η παρουσία της αστυνομίας για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει προ ημερών για την παράνομη ορκωμοσία του ευρισκόμενου σε αργία δημάρχου της Ζαχάρως.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Τ. Αποστολόπουλος σε διαπιστωτική του πράξη δέχεται ως νόμιμες και τις δύο ορκωμοσίες! Και εκείνη που ορκίστηκε ο ευρισκόμενος σε αργία δήμαρχος με τους δημοτικούς του συμβούλους, αλλά και της αντιπολίτευσης που έγινε υπό το φως των κεριών...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαστικό ρεπορτάζ