Έντυπη Έκδοση

Νέα παραίτηση γραμματέα για τα κονδύλια

Την παραίτησή του από γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας υπέβαλε χθες βράδυ ο Δ. Δασκαλάκης.

Στην επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την πολιτική προϊσταμένη του, Λούκα Κατσέλη, διατύπωνε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαφωνία του για τις προτεραιότητες των κοινοτικών κονδυλίων και τις εντάξεις σε αυτά. Συγκεκριμένα φέρεται να διατύπωσε ενστάσεις για την ανάπτυξη δύο Κοινωνικών ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη), τα οποία προορίζονται για την ενημέρωση των ασφαλισμένων (Σταδίου 29) και των ανέργων (Πειραιώς 40). Η διαφωνία συνίστατο στην απουσία σχετικής μελέτης.

Από την πλευρά της η κ. Κατσέλη δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση, με την αιτιολογία ότι δεν είναι σοβαρός ο προβαλλόμενος λόγος.

Ενδεχομένως η παραίτηση να προκλήθηκε από το γεγονός ότι το εν λόγω έργο υποδείχτηκε -με σχετικό e-mail- στο γενικό γραμματέα, προκειμένου να συμπεριληφθεί στα «υπόψιν για χρηματοδότηση» από τον διευθυντή του γραφείου της υπουργού, Λ. Σπανό.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα εντός μιας εβδομάδας με την ίδια αφορμή, τα κοινοτικά κονδύλια, μετά τον κ. Μητσό του υπουργείου Παιδείας. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Δασκαλάκης δεν ήταν αρμόδιος για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης