Ηλεκτρονική Έκδοση

Πάνω από το 60% ψήφισε στο Σουδάν

Τελευταία ενημέρωση:

Πάνω από το 60% των ψηφοφόρων έχει ήδη λάβει μέρος στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση του νοτίου Σουδάν, ανέφερε σήμερα στα διεθνή πρακτορεία αξιωματούχος της περιοχής, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμά του θα θεωρηθεί έγκυρο.

Στην παραπάνω δήλωση προέβη η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του κυβερνώντος στον Νότο Λαϊκού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Σουδάν (SPLM), Αν Ιττο, και ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση να φτάσει η συμμετοχή στο 100%.

Τη συμπλήρωση του ορίου του 60% και την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος επιβεβαίωσαν αργότερα τόσο ο εκπρόσωπος της επιτροπής για το δημοψήφισμα, Σουάντ Ιμπραχίμ, όσο και ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, το ίδρυμα του οποίου επιβλέπει την εκλογική διαδικασία.

Οι κάτοικοι του νοτίου Σουδάν ψηφίζουν από την Κυριακή έως το Σάββατο αν επιθυμούν την ένωσή τους με το υπόλοιπο Σουδάν ή την ανεξαρτησία τους.

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προβλέπεται στην ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη του 2005 μετά από δύο δεκαετίες εμφυλίου πολέμου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Σουδάν
Για το ίδιο θέμα
Αρχές Φεβρουαρίου τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Σουδάν
Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο Νότιο Σουδάν
Σουδάν: Μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα