Ηλεκτρονική Έκδοση

Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο με θειικό οξύ στο Ρήνο

Τελευταία ενημέρωση:

Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2.400 τόνους θειικού οξέος βυθίστηκε σήμερα στο Ρήνο. Δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, δύο ακόμη αγνοούνται, ενώ δεν έχει σημειωθεί διαρροή θειικού οξέος, σύμφωνα με την αστυνομία στη γερμανική πόλη Κόπλεντς.

Το ατύχημα, τα αίτια του οποίου παραμένουν άγνωστα, σημειώθηκε γύρω στις 06:00 ώρα Ελλάδος ανάμεσα στο Κόπλεντς και το Μάιντς στο ύψος του βράχου της "Λορελάι" στο ποτάμι του Ρήνου, ένα σημείο ιδιαίτερα πλατύ όπου υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, αιτία πολλών ατυχημάτων.

Το πλοίο ανήκει σε γερμανική εταιρία και είχε αποπλεύσει από το Λούντβιχσβάφεν της Γερμανίας με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Το δεξαμενόπλοιο πιστεύεται ότι είναι σύγχρονου τύπου με διπλά μεταλλικά τοιχώματα που θα εμποδίσουν τη διαρροή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του ποταμού Πάουλ-Χάιντς Μόιρις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων έχουν κινητοποιηθεί ελικόπτερα εξοπλισμένα με κάμερες με υπέρυθρες ακτίνες και η κίνηση στο τμήμα αυτό του ποταμού έχει διακοπεί.

Ο βράχος “Λορελάι” πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη νύμφη της γερμανικής μυθολογίας που μάγευε τους ναυτικούς με το τραγούδι της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία