Ηλεκτρονική Έκδοση

Λάβρος κατά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. για τη Siemens και τις παραγραφές των σκανδάλων

Αλ.Τσίπρας: «Αθωώνουν ο ένας τον άλλον»

Υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τα «μαύρα ταμεία» ο Δημ. Παπαδημούλης

Τελευταία ενημέρωση:

Η διερεύνηση του σκανδάλου των «μαυρών ταμείων » της Siemens οδηγείται σε φιάσκο εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η συναίνεση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ξεκινάει από την παραγραφή των σκανδάλων. «Αθωώνουν ο ένας τον άλλον», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

"Αθώοι του αίματος λοιπόν, όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα, όσοι έχτισαν κομματικές καριέρες και περιουσίες και ο μόνος ένοχος ο ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει την επικείμενη κοινωνική χρεοκοπία", πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους εμπνευστές του νόμου περί ευθύνης υπουργών να απολογηθούν και να σταματήσουν την "υποκρισία" και τον "εμπαιγμό" των πολιτών.

"Με επικοινωνιακά κόλπα και με μυστικές διαβουλεύσεις, δεν επιτρέπουν στον ελληνικό λαό να μάθει πόσα δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν στα κομματικά τους ταμεία, σε φίλους και σε στελέχη τους", υπογράμμισε.

Δημ. Παπαδημούλης: Άγνωστο το 99,5% των μιζών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Δημ. Παπαδημούλης, τόνισε ότι "οι μηχανισμοί της συγκάλυψης αποδείχθηκαν και πάλι ισχυρότεροι από τη λαϊκή απαίτηση για τιμωρία των υπευθύνων".

Γνωστοποίησε  ότι καταψήφισε το κείμενο που που κατά πλειοψηφία ενέκρινε η Εξεταστική. Επισήμανε, όμως, ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Εκτίμησε ότι τα ποσά που έδωσε η Siemens ως μίζες είναι 100 φορές μεγαλύτερα από εκείνα που έχουν ομολογηθεί γιατί διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών. "Ψάχνουμε το άλλο 99,5% τουλάχιστον από τις μίζες που διακινήθηκαν", είπε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η Αργυρός Φίλιππος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Άδικη και μάλον φθηνή η επίθεσή σας κύριε Τσίπρα.
Όπως θα γνωρίζετε ίσως , η παραγραφή ορίζετε από νόμους του ελληνικού κράτους.Η στάση σας με κάνει να πιστεύω ο,τι θα στηρίξετε την αλλαγή του νόμου περι ευθύνης υπουργών, έστω και αν δεν είναι όπως ακριβώς εσείς θα το είχατε γράψει.
Αν πιστέψω όμως την ηλεκ. εκδ. τηνς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» εσείςκαι το ΚΚΕ δεν είχατε πει «ούτε κρύο ούτε ζέστη» όταν το ΠΑΣΟΚ μίλαγε για επιτροπές περίπου ένα χρόνο πριν;
Μετά τιμής.....
2 Ο/Η λυβικος έγραψε: (πριν 9 έτη)
**Άδικη και μάλλον φθηνή η επίθεσή σας κύριε Τσίπρα.
Όπως θα γνωρίζετε ίσως , η παραγραφή ορίζετε από νόμους του ελληνικού κράτους,**

και ποιος τους έφτιαξε και για ποιους...ωρε..??
Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει ωρε...??
και εμείς πληρώνουμε..??
Τσιπραα .? τσανακογλείφτες είναι και παπαγαλάκια
του κερατα..
3 Ο/Η N.Π. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Κε Αργυρέ θα έπρεπε όμως να αντιλαμβάνεστε ότι οι συνέπειες των νόμων που τίθενται σε ισχύ από μία κυβέρνηση (δη το ΠΑΣΟΚ), βαρύνουν εκείνους που τους ψήφισαν (τους νόμους) και δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία για την ατιμωρησία. Δεν γίνεται δηλαδή , αφ'ενός να φέρνεις έναν νόμο που εγγυάται τον μη καταλογισμό ευθυνών στους υπουργούς και ύστερα να ισχυρίζεσαι ότι είναι ο νόμος που σου δένει τα χέρια. Νομίζω ότι αυτό είναι αυταπόδεικτο.
4 Ο/Η Κόλαφος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Σα δε ντρέπεστε εκεί στην αριστερά να ζητάτε ευθύνες από τις εντιμότατες γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις που υπηρετούν άδολα το λαό και τη χώρα εδώ και δεκαετίες!
Αφήστε μας τώρα ήσυχους να ξεκοκαλίσουμε ό,τι απέμεινε απ΄όσα φάγαμε μαζί τους...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Υπόθεση Siemens
ΣΥΝ
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Siemens: Ποιους προτείνουν για παραπομπή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
Twitter: «Να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών»