Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέθανε ο εφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Την Πέμπτη η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος

Τελευταία ενημέρωση:

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές. Ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρίας Costamare και δημιουργός πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στη γενέτειρά του Μεσσηνία.

Ο Καπετάν Βασίλης γεννήθηκε το 1935 στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ήρθε στην Αθήνα το 1948, ξεκίνησε να εργάζεται και παράλληλα παρακολουθούσε νυχτερινό Γυμνάσιο το οποίο και τελείωσε το 1953. Την ίδια χρονιά μπαρκάρισε αμισθί ως εκπαιδευόμενος σε ένα μικρό πλοίο και ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία. Ανέβηκε όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας και το 1974 δημιούργησε την εταιρεία Costamare Shipping Company S.A. αγοράζοντας ένα μικρό παλιό πλοίο.

Η Costamare παραμένει σήμερα οικογενειακή επιχείρηση, διαχειρίζεται 46 πλοία κοντέινερς και είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εμπορευματοφόρων πλοίων στον κόσμο, με όλα τα πλοία της να φέρουν την ελληνική σημαία.

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 12:00 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσις Σωτήρος (Άγιος Σώστης - Λεωφ. Συγγρού) θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. O ενταφιασμός θα γίνει σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές στο Ίδρυμα ΘΩΡΑΞ - Κέντρο Ερευνών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Θώρακος, τηλ. 210 7222934, στον αριθμό λογαριασμού της τράπεζας Citibank: 5500063302 (ΙΒΑΝ: GR82 0840 1040 0000 0550 0063 302).

Τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του Βασίλη Κωνσταντακόπουλο απηύθυνε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. "Πραγματικός δημιουργός ο Β. Κωνσταντακόπουλος, κατάφερε να ξεχωρίσει στη ναυτική οικογένεια. Δεμένος με τον τόπο του, προχώρησε τα τελευταία χρόνια, σε μια κολοσσιαία τουριστική επένδυση στην περιοχή της Πύλου. Δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις δουλειάς για τους συμπατριώτες μας και ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής", είπε, μεταξή άλλων, ο Α. Σαμαράς.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακοπουλου που έφυγε από τη ζωή, εξέφρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε για το θάνατο του καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλου: "Εκφράζω την θλίψη μου, την οδύνη μου και εκ μέρους του κόσμου της Καλαμάτας για την εκδημία του καπετάνιου μας, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος ευεργέτης μάλιστα μακράν της Μεσσηνίας, πέρα από τη μεγάλη τουριστική επένδυση που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο με την οποία έβαλε την Μεσσηνία στον τουριστικό χάρτη".

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου δήλωσε για τον θάνατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου: "Η απώλεια του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου μας θλίβει ιδιαίτερα. Έφυγε ένας υπέροχος Έλληνας, ένας ευπατρίδης, ένας άνθρωπος της εργασίας που αφιέρωσε την ζωή του στην προκοπή του τόπου του. Αποχαιρετούμε επίσης με μεγάλη οδύνη έναν συμπαραστάτη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον οποίο οφείλουμε πολλά. Εκ μέρους του πρυτανικού συμβουλίου κι εμού προσωπικά εκφράζουμε στην οικογένεια του καπετάν Βασίλη τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην μεγάλη αυτή δοκιμασία".

Τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου αλλά και σε ολόκληρη τη ναυτική οικογένεια, εκφράζει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ν. Γιαννίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα