Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξήντα ισραηλινές ΜΚΟ αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος

Δύο μικροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη Γάζα

Η συντονιστική επιτροπή 60 Ισραηλινών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία, αναγνώρισε συμβολικά το παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967, όπως ανακοίνωσε σήμερα ηγετικό στέλεχός της.

"Αποφασίσαμε να αναγνωρίσουμε συμβολικά ένα κράτος εντός των συνόρων του 1967, δίπλα στο Ισραήλ, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών, όπως έκαναν πρόσφατα αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής", τόνισε ο Ρον Πούντακ, αναφερόμενος στα σύνορα που ίσχυαν πριν από τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των 'Εξι Ημερών του Ιουνίου του 1967 και την κατοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Πούντακ προεδρεύει της ισραηλινής πλευράς στην επιτροπή συντονισμού του Φόρουμ των ισραηλινών και παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων στο οποίο ανήκουν εκατό ΜΚΟ, εκ των οποίων 60 ισραηλινές και 40 παλαιστινιακές.

"Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση μας και να επαναλάβει σε αυτή τη βάση τις διαπραγματεύσεις", πρόσθεσε ο Πούντακ ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν στις συμφωνίες του 'Οσλο το 1993.

Εν τω μεταξύ στη Γάζα, δύο μικροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε ακτή στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας. "Δύο παιδιά ηλικίας εννέα και 14 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ένα ύποπτο αντικείμενο εξερράγη κοντά στην ακτή της πόλης Χαν Γιούνες", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισραήλ
Παλαιστίνη
Ακτιβισμός και ΜΚΟ