Έντυπη Έκδοση

Ενα βήμα πριν από την οριστική έκπτωση ο δήμαρχος Ζαχάρως

Απορριπτική ήταν χθες η πρόταση του εισαγγελέα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Γεωργίου Παντελή στην αίτηση αναίρεσης του ευρισκόμενου σε αργία λόγω της παραβατικότητάς του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση (θεωρείται σχεδόν βέβαιο), τότε ο κ. Χρονόπουλος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κηρύσσεται οριστικά έκπτωτος. Το ζήτημα είχε να κάνει με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ Ζαχάρως και το διορισμό ημετέρων.

Ο κ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Για την πρώτη απόφαση έκανε προσφυγή στον Αρειο Πάγο, ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του την απέρριψε και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οχτώ μηνών. Για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση η προσφυγή του συζητήθηκε χθες με την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Στο μεταξύ, νέα δυναμική παρέμβαση στις συνεχιζόμενες παρανομίες του «αμαρτωλού» Δήμου Ζαχάρως Ηλείας έκανε προχθές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής στους τοπικούς παράγοντες που επιχείρησαν με αυθαίρετο τρόπο να καθαιρέσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης και να αναδείξουν νέα δημοτικά όργανα χρησιμοποιώντας φτηνά τεχνάσματα και κουτοπονηριές.

Με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αναστάσιος Αποστολόπουλος χαρακτηρίζει ως παράνομη την εκλογή του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη θητεία 2011-2012.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κων. Αλεξανδρόπουλος με έγγραφό του προς τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον υπουργό Εσωτερικών, το γραφείο του πρωθυπουργού και τον υπουργό Δικαιοσύνης, καταγγέλλει τα όσα απίστευτα συμβαίνουν τελευταία στον Δήμο Ζαχάρως. Ακόμη θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα της πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών που -σύμφωνα με την καταγγελία- ενώ δεν είχε σχετική αρμοδιότητα διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της διαπιστωτικής πράξης του γ.γ. με την οποία παρατεινόταν η αργία του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου λόγω της παραβατικότητάς του.

Χθες έγινε γνωστό ότι για το θέμα αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων