Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: στη γραμμή ΣΥΝ

Στη γραμμή του ΣΥΝ κινήθηκε με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά τη φιλοξενία των μεταναστών σε νεοκλασικό κτήριο της οδού Πατησίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η ασφαλής μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας σε άλλο χώρο και η αποδοχή από τις εισαγγελικές αρχές των όρων που οι ίδιοι έθεταν, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση των ίδιων αλλά και του κινήματος συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους. Είναι απολύτως θετικό το ότι τελικώς δεν επικράτησαν ακραίες φωνές που επιζητούσαν τη σύγκρουση και την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΝ είχε ζητήσει από τους μετανάστες να αποχωρήσουν από τη Νομική σχολή από την Πέμπτη.

«Σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ιδιαίτερα όσων επιλέγουν να αγωνίζονται με οριακές μορφές πάλης. Ωστόσο θεωρούμε ότι η σημερινή τους στάση δεν βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να επιδιώξει την κατάργηση του ασύλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Τόνιζε παράλληλα την αλληλεγγύη του ΣΥΝ στα αιτήματα των μεταναστών.

Η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «η εξέλιξη με την αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική δεν εξαφανίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μεταναστών». Καταδίκασαν «με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις σχολές, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να καταλύει το άσυλο, αξιοποιώντας το δράμα των εργατών μεταναστών, που οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν για χρόνια στη χώρα μας για μισό κομμάτι ψωμί, αλλά και την κατάπτυστη απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Μετανάστες και πρόσφυγες
ΣΥΡΙΖΑ