Έντυπη Έκδοση

Από γλουτένη με αγάβη

Τρία μέλη της οικογένειας και ένας εργαζόμενος συνθέτουν την επιχείρηση. Το εργαστήριο οικοτεχνίας - οικογενειακή επιχείρηση της Μαστοράκου Ευαγγελίας δεν έμεινε απλώς και μόνο στην παρασκευή γλυκών.

Με πρωτότυπες ιδέες αλλά και παραγωγή προϊόντων με αγάβη αντί της ζάχαρης και χωρίς γλουτένη, κάνει τη διαφορά διευκολύνοντας τα μάλα και όσους πάσχουν από δυσανεξία. «Παράγουμε βιολογικά προϊόντα, κουλούρια, γλυκά, μαρμελάδες, χυμούς και προϊόντα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη εδώ και 5 χρόνια».

Το σκεπτικό: «Στα καταστήματα όπου προμήθευα τα προϊόντα μου, οι καταναλωτές έβλεπα ότι έβαζαν το ζήτημα προϊόντων χωρίς γλουτένη και ζάχαρη. Λόγω δυσανεξίας δεν τρώνε γλουτένη (συστατικό μέσα στο σιτάρι-δημητριακά) ή για δίαιτα.

»Υπάρχει μια ποικιλία digel (Γερμανία) με λιγότερη γλουτένη και επίσης υπάρχουν τα άλευρα ρυζιού (Γερμανία) και φαγόπυρου (Γερμανία) που δεν έχουν καθόλου γλουτένη. Ακόμα βρίσκουμε -όχι πάντα- και άλευρο καλαμποκιού χωρίς γλουτένη στην Ελλάδα.

»Επίσης χρησιμοποιούμε αγάβη (χυμός φυτού που βρίσκεται στο Μεξικό), την οποία βάζουμε σε γλυκά, χυμούς, μαρμελάδες και στα κουλουράκια αντί της ζάχαρης.

»Οι καταναλωτές μάς παρακίνησαν περισσότερο. Εκτός από την Ελλάδα προχωρήσαμε φέτος σε εξαγωγές στην Κύπρο. Η δουλειά πάει καλά. Η κρίση ακόμα δεν μας αγγίζει, λόγω ποιότητας και φυσικά λόγω της ιδιαιτερότητας του προϊόντος. Η ομάδα καταναλωτών προϊόντων χωρίς γλουτένη αυξάνεται.

»Ολα συσκευάζονται από μας και κάνουμε μόνο χονδρική πώληση. Τέσσερις ώρες ύπνο κάθε μέρα μόνο... Ετσι εργαζόμαστε! Οχτάωρο, ο υπάλληλος.

»Στις μακρινές περιοχές, όπως Θεσαλονίκη και νησιά, έχουμε πρόβλημα πληρωμών. Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Στα μετρητά στραβώνουν όλοι...»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Επιχειρήσεις
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική