Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

Αντιοξειδωτικά χυλοπιτάκια

Μία οικογενειακή ιστορία πέντε χρόνων με βιολογικά ζυμαρικά. Η επιχείρηση της Τράντου Παρασκευούλας, από την Καστοριά, προσπαθεί να κάνει τη διαφορά με χυλοπιτάκια, πέτουρα, κους - κους, γλυκό και ξινό τραχανά.

Οι χυλοπίτες με κρόκο σαφράν είναι ένα αλλιώτικο προϊόν της μικρής επιχείρησης που αντιστέκεται στις δυσκολίες των καιρών.

Ο κρόκος σαφράν στις χυλοπίτες έχει ωφελιμότητα λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης. Επίσης, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία.

Για ποιο λόγο κάναμε τη χυλοπίτα με κρόκο;

«Ο κρόκος αποδίδει ένα κίτρινο φωτεινό χρώμα, μια ευχάριστη υπόπικρη, πολύ χαρακτηριστική γεύση με άρωμα ιωδίου. Η ανταπόκριση από την τοπική αγορά είναι πολύ θετική. Το κάναμε βιολογικό διότι στη σημερινή εποχή τα βιολογικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση, λόγω υγείας και ποιότητας των πρώτων υλών.

»Βέβαια, οι πρώτες ύλες της βιολογικής καλλιέργειας είναι ακριβότερες, και κατά συνέπεια το προϊόν είναι πιο ακριβό και καινούργιο στην αγορά. Οι καταναλωτές όμως ανταποκρίθηκαν θετικά. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα.

»Οι δυσκολίες από την πολιτεία είναι εν τάχει:

* η αύξηση του ΦΠΑ,

* μια κρατική επιδότηση της βιολογικής καλλιέργειας θα βοηθούσε στη μείωση στις τιμές των πρώτων υλών και κατά συνέπεια θα είχαμε φθηνότερη τιμή για την πώληση του προϊόντος.

»Εμείς πάντως πασχίζουμε με τις μικρές δυνάμεις μας για ό,τι καλύτερο, προσπαθώντας να διατηρούμε την ποιότητα των προϊόντων μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Κλάδος τροφίμων και ποτών